Κορυφή με το καλημέρα για το VW ID.3


Στην κορυφή των πωλήσεων της νορβηγικής αγοράς βρέθηκε τον Σεπτέμβριο το VW ID.3 αφήνοντας πίσω του το Tesla Model 3 και τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του.

  • 17/9/2020

Την πρώτη του νίκη στον στίβο της κατηγορίας την ηλεκτροκίνητων οχημάτων κατέκτησε το VW ID.3 τερματίζοντας στην πρώτη θέση των πωλήσεων σε μια από τις μεγαλύτερες και ωριμότερες αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Το VW ID.3 κατάφερε μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες να φτάσει έως την κορυφή της της νορβηγικής αγοράς εκτοπίζοντας από τον θρόνο του το Tesla Model 3. Σε διάστημα 15 ημερών το ηλεκτροκίνητο VW έφτασε τις 692 ταξινομήσεις, έναντι 577 ταξινομήσεων του Tesla Model 3 και 496 του Polestar 2.

Το πρώτο δείγμα γραφής, λοιπόν, είναι θετικό για το VW ID.3 επιτυγχάνοντας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να ανατρέψει την απόλυτη κυριαρχία της Tesla, η οποία είναι πλέον αναγκασμένη να αναζητήσει απαντήσεις στην διαφαινόμενη αντεπίθεση των Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Ήδη η καλιφορνέζικη φίρμα προσανατολίζεται στην εξέλιξη ενός μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback, το οποίο αν και εφόσον φτάσει μέχρι τη γραμμή παραγωγής θα αποτελεί το βασικό αντικείμενο «εργασίας» της μονάδας που κατασκευάζεται από την Tesla στο Βερολίνο.

Το VW ID.3 δεν αποτελεί παρόλα αυτά τη μοναδική απειλή για την Tesla είπε οποία είδε πριν από λίγες ημέρες το Lucid Air να διεκδικεί τον τίτλο όχι μόνο του ταχύτερου ηλεκτρικού οχήματος ευρείας παραγωγής αλλά και εκείνου με την μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης.