Κρήτη: Διαλύθηκε ελαστικό ασθενοφόρου ενώ μετέφερε σοβαρό περιστατικό με βρέφος


Ο οδηγός του ασθενοφόρου κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματος, παρά την υψηλή ταχύτητα που είχε αναπτύξει.

  • 26/4/2023

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό φέρνει στη δημοσιότητα το fonien.gr για ασθενοφόρο στην Κρήτη το οποίο από θαύμα γλίτωσε από σοβαρό τροχαίο, όταν το ένα από τα ελαστικά του διαλύθηκε ενώ εκτελούσε επείγουσα διακομιδή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα διασωληνωμένο βρέφος έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως από τον Άγιο Νικόλαο σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. Η διακομιδή ξεκίνησε και μέσα στο ασθενοφόρο, εκτός από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, μπήκαν και οι γονείς του βρέφους. Στη διαδρομή και ενώ ο ασθενοφόρο είχε αναπτύξει ταχύτητα λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, ο οδηγός άρχισε να νιώθει ένα τρέμουλο στο τιμόνι.

Πηγή: fonien.gr
Πηγή: fonien.gr

Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει και ακινητοποίησε το όχημα. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι η γόμα του ενός ελαστικού είχε γίνει... φύλλο και φτερό. Λίγη ώρα αργότερα, στο σημείο έφτασε περιπολικό για να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς και ασθενοφόρο όπου ανέλαβε τη διακομιδή του βρέφους.

Το fonien.gr μίλησε με συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ για το περιστατικό και αποκάλυψαν ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται πρόβλημα με τα ελαστικά των ασθενοφόρων.

Παράλληλα σημείωσαν πως η συντήρηση των οχημάτων γίνεται μετ΄εμποδίων και τα ασθενοφόρα χρίζουν ποιοτικότερων αναλώσιμων και ανταλλακτικών, αφού κινούνται διαρκώς σε υψηλές ταχύτητες και διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Πηγή: fonien.gr