Κρούσμα διαφθοράς στη Mercedes – Στο στόχαστρο δύο υπάλληλοι της εταιρείας


Γερμανοί εισαγγελείς διέταξαν έρευνα στο εργοστάσιο του Sindelfingen όπου κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και ένας υπολογιστής. Τι αναφέρει η αυτοκινητοβιομηχανία.

  • 22/3/2023

Έρευνα διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες στο εργοστάσιο της Mercedes στο Sindelfingen, η οποία επικεντρώνεται σε δύο υπαλλήλους που θεωρούνται ως ύποπτοι για δωροδοκία σε επιχειρηματικές συναλλαγές.

Οι δικαστικές αρχές της Γερμανίας απέφυγαν να κατονομάσουν αρχικά την αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο το Reuters επικοινώνησε με στέλεχος της Mercedes όπου επιβεβαίωσε ότι η είδηση αφορά το τριάκτινο αστέρι.

Στις δηλώσεις του σημείωσε πως η εταιρεία είναι το «θύμα» αυτής της υπόθεσης, ενώ συνεργάζεται στενά με τις αρχές ώστε να λάμψει η αλήθεια. Από εκεί και πέρα απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω και περιμένει τα ευρήματα της έρευνας. 

Παράλληλα, ξένα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι κατά την έρευνα στο εργοστάσιο κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και ένας υπολογιστής όπου είναι πιθανό να περιέχουν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση.

Το προσεχές διάστημα είναι βέβαιο ότι ακόμα περισσότερα στοιχεία θα δουν το φως της δημοσιότητας. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες σε εργοστάσιο της Renault συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι οι οποίοι έκλεβαν ανταλλακτικά από τις αποθήκες.