Ξεκινά η εισαγωγή των κινεζικών Tesla Model 3


H Tesla ανακοίνωσε πως από αυτό το μήνα θα ξεκινήσουν οι αποστολές και οι παραδόσεις Model 3 από την Κίνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: TESLA
  • 21/10/2020

To Tesla Model 3 είναι το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παγκοσμίως έχοντας αναδειχθεί αυτό με τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων στις περισσότερες αγορές του κόσμου. Μάλιστα, πωλείται και στην ελληνική στην τιμή των από 46.990 ευρώ και την διάθεση αναμένεται να αυξήσουν οι «καραβιές» που θα φτάνουν από το εργοστάσιο της εταιρίας στη Σαγκάη στην Κίνα.

Ανάμεσα στις πρώτες αγορές που θα υποδεχτούν τα κινέζικα Model 3 είναι της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελβετίας. Εδώ να πούμε πως από το εργοστάσιο στη Σαγκάη οι εξαγωγές έχουν ξεκινήσει από το Δεκέμβριο του 2019 και ήταν τα πρώτα Tesla που είχαν κατασκευαστεί έξω από τα σύνορα των ΗΠΑ.

Τον προηγούμενο μήνα η Tesla πούλησε στην Κίνα περισσότερα από 11.000 Model 3 στην Κίνα, ενώ το ηλεκτρικό sedan έχει δεχθεί διακριτικές στιλιστικές αλλαγές και λίγο μεγαλύτερες αυτονομίες. Ενδεικτικά να πούμε πως στην έκδοση Long Range Dual Motor υπάρχει μια αύξηση περίπου 50 km φτάνοντας συνολικά τα 565 km με μία φόρτιση.

Η Tesla έχει ως στόχο να φτάσει μέσα στη χρονιά τα 150.000 αυτοκίνητα σε παραγωγή και να την αυξήσει με την κινεζική παραγωγή και του Model Y. Η αμερικανική εταιρία αποφάσισε να εισάγει Model 3 από την Κίνα για την Ευρώπη μέχρι να ξεκινήσει η παραγωγή του νέου εργοστασίου της εταιρίας στο Βερολίνο προς τα μέσα του 2021.