Ξεκίνησε η παραγωγή πρωτότυπων Polestar 1 (video)


Τα πρωτότυπα μοντέλα θα αποτελέσουν τα πρώτα που θα βγουν από την πιλοτική λειτουργία του εργοστασίου και θα χρησιμεύσουν για διάφορες δοκιμές.

  • 8/10/2018

Ανάμεσα στις δοκιμές αυτές θα περιλαμβάνονται τα crash-test, η αξιοπιστία σε διάφορες κλιματολογικές συνθήκες και τα συμπεράσματα που θα βγουν από μετρήσεις στο όριο. Τα πρωτότυπο ονομάζονται VP 1 (verification prototype) και έχουν κατασκευαστεί στην Σουηδία. Συγκεκριμένα σε ένα ειδικό εργοστάσιο στο Gothenburg όπου η συναρμολόγηση γίνεται στο χέρι, μιας και τα Polestar 1 (plug-in υβριδικό με 600 PS και αυτονομία 150 km) που θα πωλούνται θα κατασκευάζονται στο νέο εργοστάσιο στο Chengdu της Κίνας.

"Η συναρμολόγηση των αυτοκινήτων VP σημαίνει πως το Polestar 1 έχει περάσει στο επόμενο βήμα προς την παραγωγή", λέει ο Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar. "Αυτή η πρώτη παρτίδα 34 αυτοκινήτων θα επιτρέψει στους μηχανικούς μας να συντονίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του μοντέλου εξασφαλίζοντας ότι το Polestar 1 θα είναι ένα τέλειο προϊόν όταν θα ξεκινήσει να παράγεται περίπου στα μέσα του επόμενου έτους" συμπληρώνει ο CEO του «ηλεκτρικού» σήματος της Volvo.