Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Kia Sportage (Video)


Η παραγωγή της πέμπτης γενιάς του Kia Sportage ξεκινά στο εργοστάσιο της  Ζιλίνα στη Σλοβακία. Σε ένα εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας, με την ευέλικτη και αρθρωτή πλατφόρμα, η οποία ελέγχει την προηγμένη ηλεκτροκίνητη παραγωγή του Sportage.

  • 11/11/2021

Η παραγωγή του ολοκαίνουργιου Kia Sportage  ξεκίνησε επίσημα στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στη Ζιλίνα της Σλοβακίας.

Η πέμπτη γενιά Sportage  είναι η τελευταία από τη σειρά μοντέλων Sportage  που κατασκευάζονται από την Kia Σλοβακίας από το 2006. Σε αυτό το διάστημα, έχουν κατασκευαστεί περισσότερες από δύο εκατομμύρια μονάδες, συμβάλλοντας στην κάλυψη της ζήτησης Sportage  από πελάτες σε όλη την Ευρώπη.

Και τώρα, για πρώτη φορά στην πλούσια 28χρονη ιστορία του, μια αποκλειστική ευρωπαϊκή έκδοση του Sportage  έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και βελτιστοποιηθεί ειδικά για τις ευρωπαϊκές αγορές. Βασισμένο σε μια νέα αρχιτεκτονική, το Sportage  συνδυάζει μια κομψή αλλά μυώδη και μοντέρνα εξωτερική σχεδίαση με ένα προηγμένο premium εσωτερικό που διαθέτει μια ευρεία ενσωματωμένη καμπύλη οθόνη και φιλοξενεί τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία συνδεσιμότητας.

Το νέο σύγχρονο υβριδικό μοντέλο (HEV) αντιπροσωπεύει μια άλλη πρωτιά για το Sportage  που συνοδεύεται και από ένα υβριδικό σύστημα (MHEV) και μια νέα επιλογή plug-in-hybrid (PHEV). Το PHEV δίνει προτεραιότητα στην οδήγηση μόνο με ηλεκτρική ενέργεια που μπορεί να καλύψει τις περισσότερες καθημερινές διαδρομές. Οι πιο πρόσφατοι κινητήρες καθαρής εσωτερικής καύσης βενζίνης και ντίζελ (ICE) διατίθενται σε διάφορες εκδόσεις απόδοσης, μετάδοσης και ισχύος. Επιδεικνύοντας την προηγμένη ευελιξία και δυναμική του εργοστασίου της Kia Slovakia,  εκτός από τα στάνταρ νέα μοντέλα Sportage με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, στη Σλοβακία θα παράγονται επίσης οι τετρακίνητες εκδόσεις, καθώς και η έκδοση GT-Line.

«Η έναρξη της παραγωγής για το ολοκαίνουργιο Sportage πέμπτης γενιάς στο εργοστάσιό μας στη Σλοβακία είναι άλλη μια σημαντική στιγμή-ορόσημο για εμάς σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα  και επιτυχημένη χρονιά μέχρι στιγμής», σχολίασε ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe.

Το εργοστάσιο παραγωγής της Σλοβακίας παρήγαγε τρεις γενιές του SUV Sportage, ξεκινώντας με το μοντέλο δεύτερης γενιάς το 2006. Από τότε, έχουν παραχθεί στη Σλοβακία περίπου δύο εκατομμύρια  Sportage, με 104.500 μοντέλα δεύτερης γενιάς και 797.500 μοντέλα τρίτης γενιάς και πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες του απερχόμενου μοντέλου, το οποίο μπήκε στην παραγωγή στα τέλη του 2015. Νωρίτερα φέτος, το 4εκατομμυριοστό αυτοκίνητο Kia κατασκευάστηκε στην Ευρώπη από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή στη Σλοβακία το 2006.