Ξεκίνησε η συναρμολόγηση του Μετροπόντικα για τη διάνοιξη της Γραμμής 4 «Άλσος Βεΐκου – Γουδή» (photo)


Ο Μετροπόντικας θα ξεκινήσει άμεσα το... υπόγειο ταξίδι του και θα συναντηθεί με το αντίστοιχο μηχάνημα στον Ευαγγελισμό, έχοντας ανοίξει μια σήραγγα μήκους 12,8 km. 

  • 16/11/2022

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η υλοποίηση ενός τεράστιου έργου στην Αττική όπου θα αποτελέσει σημαντική ανάσα στο πρόβλημα του κυκλοφοριακού. Ο λόγος για τη διάνοιξη της Γραμμής 4 του Μετρό «Άλσος Βεΐκου – Γουδή».

Πριν από λίγες ώρες ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής με ανάρτησή του στο Facebook ενημέρωσε πως ο ένας από δύο μετροπόντικες TBM που θα χρησιμοποιηθούν στις εργασίες, παραλήφθηκε στο εργοτάξιο της Κατεχάκη και ξεκίνησε η διαδικασία της συναρμολόγησής του ώστε να πιάσει άμεσα δουλειά.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η άφιξη έρχεται σχεδόν 28 χρόνια μετά την έλευση του πρώτου μετροπόντικα στην Αθήνα και η συναρμολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2023 ώστε να ξεκινήσει το... υπόγειο ταξίδι του στην Αθήνα.

Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός, ο δεύτερος μετροπόντικας θα εγκατασταθεί αντίστοιχα στο εργοτάξιο του Άλσους Βεΐκου και έτσι τα δύο μηχανήματα θα συναντηθούν στον Ευαγγελισμό έχοντας πρώτα ανοίξει μια σήραγγα μήκος 12,8 km.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο νέος μετροπόντικάς είναι τύπου S1323-A και η κατασκευή του έγινε από τη γερμανική εταιρεία Herrenknect AG πάνω στις απαιτήσεις της Γραμμής 4. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη θα αποτελείται συνολικά από 15 νέους σταθμούς και ο προϋπολογισμός των 1,6 δις ευρώ την τοποθετούν στην κορυφή των δημόσιων έργων της χώρας.

Συγκεκριμένα οι σταθμοί θα είναι: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή.

Η Γραμμή 4 αναμένεται να κάνει εγκαίνια το 2029 και έτσι οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται από το Γουδή στην Κυψέλη σε 13 λεπτά και από το Άλσος Βεΐκου στα Εξάρχεια σε 7 λεπτά!