Ξεκίνησε τις βόλτες η BMW X8!


Το μεγαλύτερο SUV της BMW θα λανσαριστεί κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος ικανοποιώντας όσους αναζητούν κάτι ακόμη μεγαλύτερο από την Χ7.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: TOBBIAS BUTTNER
  • 29/9/2020

Οι φήμες για την X8 επιβεβαιώθηκαν με τις πρώτες scoop φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σε βρετανικά μέσα και που δείχνουν το νέο SUV της BMW να δοκιμάζεται στους δρόμους του Μονάχου κάτω από βαρύ καμουφλάζ. Από πλευράς όγκου διακρίνεται ο αρκετά μεγαλύτερος όγκος της X8 που θα αντιμετωπίσει πιο upper class μοντέλα, όπως για παράδειγμα την Bentley Bentayga.

Οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για ένα SUV με πιο έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω αλλά τελικά το κουπέ στιλ ίσως να μην είναι τόσο έντονο ώστε να χωρέσει και τρίτη σειρά καθισμάτων. Λογικά θα δούμε την εμφατική μάσκα της X7. Από την άλλη, ως ένα στοιχείο διαφοροποίησης θα μπορούσε να υιοθετηθεί και η μάσκα των νέων M3/ M4 προσδίδοντας ένα πιο δυναμικό στιλ.

Το σύστημα πρόωσης θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα είναι τουλάχιστον υβριδικό με τον V8 των 4,4 lt να συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 200 PS και την συνολική ισχύ να ανεβαίνει στα 750 PS. Επίσης, λογικά θα δούμε τις εξηλεκτρισμένες μονάδες κίνησης που υπάρχουν στις xDrive40i και xDrive40d της X7. Φυσικά την τιμητική της θα έχει και μία X8 M.

Ως ναυαρχίδα η BMW X8 θα είναι το ακριβότερο στην γκάμα της μάρκας και θα στοχεύει κυρίως στην βορειοαμερικανική αγορά. To έτος κυκλοφορίας της αναμένεται να είναι το 2021 αν και δεν αποκλείεται το μεγαλύτερο SUV της BMW να παρουσιαστεί προς τα τέλη του έτους.