Ξεκινούν οι παραδόσεις του Tesla Model Y


Τον επόμενο μήνα πρόκειται να ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις του Tesla Model Y, το οποίο αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk.

  • 4/2/2020

Μέσα στον επόμενη μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις του Tesla Model Y, το οποίο βρίσκεται ήδη στις γραμμές παραγωγής της καλιφορνέζικης φίρμας.

Το μικρό και τηρουμένων των αναλογιών προσιτό SUV αναμένεται να ενισχύσει περεταίρω τη θέση της Tesla τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσο και στην Ευρώπη, όταν και θα διατεθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Tesla η αυτονομία του Model Y θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις φτάνοντας τα 507 χιλιόμετρα αντί των 450 χιλιομέτρων.

Οι πρώτες παραδόσεις θα αφορούν την τετρακίνητη έκδοση με την αυτονομία των 507 χιλιομέτρων, η τιμή της οποίας ξεκινά από τα 52.990 δολάρια.

Μέσα στο 2021 στην γκάμα του αυτοκινήτου θα προστεθεί και η βασική έκδοση με αυτονομία 370 χιλιομέτρων και τιμή εκκίνησης τα 40.000 δολάρια.

Το Model Y θα διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης AutoPilot ωστόσο θα απαιτούνται 7.000 δολάρια για να ξεκλειδώσει κανείς όλες τις εφαρμογές-λειτουργίες που είναι ικανό να υποστηρίξει.