Ξενάγηση στο εργοστάσιο της Singer- Πώς ανακατασκευάζονται οι πιο όμορφες Porsche του κόσμου (video)


Κάντε μια βόλτα στο εργοστάσιο της Singer και δείτε πως τα vintage μοντέλα της Porsche μεταμορφώνονται σε σύγχρονα έργα τέχνης,

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Top Gear - YouTube
  • 18/4/2024

Για πολλούς, η Singer είναι μία αμερικανική εταιρεία που εστιάζει στη βελτίωση vintage μοντέλων της Porsche. Στην πραγματικότητα όμως, η Singer όχι μόνο τροποποιεί δημιουργίες των Γερμανών στις εγκαταστάσεις της, αλλά κατασκευάζει και τις «δικές» της Porsche.

Κι αυτό επειδή το εργοστάσιο της Singer δε μοιάζει καθόλου με συνεργείο, όπως θα περίμενε κανείς από μία εταιρεία βελτιώσεων, αλλά με μονάδα παραγωγής υψηλών προδιαγραφών. Σε ένα σχετικό video, το TopGear μάς δείχνει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του εργοστασίου.

Για την ιστορία, την αρχή έκανε οRob Dickinsonπριν 12 χρόνια, όταν ίδρυσε την Singer, παρουσιάζοντας μία Porsche 964 στο κοινό. Η ζήτηση εκτοξεύθηκε τόσο με την πάροδο των χρόνων, που η εταιρεία σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για το κλασικό της μοντέλο. Με λίγα λόγια, ακόμα κι αν κάποιος κατάφερνε να παραγγείλει σήμερα μία μονάδα του, θα την παραλάμβανε μετά το τέλος του 2027.

Φυσικά, η τετραετής αναμονή για ένα μοντέλο, στην εποχή της μαζικής παραγωγής, είναι κάτι που λίγοι θα «χωνέψουν» εύκολα. Αν κάποιος όμως θέλει να προσθέσει στη συλλογή του ένα επιμελώς αποκατεστημένο όχημα, τροποποιημένο έτσι, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί μερικά από τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα της αγοράς, θα πρέπει μάλλον να διαθέτει μεγάλη υπομονή.

Προκειμένου να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής της, η Singer αγκαινιάζει τώρα ένα νέο, ακόμα μεγαλύτερο εργοστάσιο, στο Torrance της Καλιφόρνια, το οποίο μάλιστα έχει ήδη ανοίξει τις πύλες του. Αυτός είναι κι ο χώρος που φιλοξενεί το συγκεκριμένο video, κι αποτελεί το κέντρο επιχειρήσεων της εταιρείας, αφού όλες οι εργασίες αποκατάστασης του εκάστοτε οχήματος, γίνονται εξ ολοκλήρου εκεί.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Mazen Fawaz, η Singer μπορεί να αναλάβει οποιοδήποτε όχημα που δεν έχει εμπλακεί σε κάποιο σοβαρό ατύχημα, μετατρέποντάς το σε ένα πραγματικό «διαμάντι» πολλαπλών εκατομμυρίων. Η μονάδα παραγωγής φαίνεται εξαιρετικά οργανωμένη, κι όλα φαίνεται να λειτουργούν στην εντέλεια.

Για όσους θέλουν οπωσδήποτε να προσθέσουν στη συλλογή τους ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν έχει χαθεί κάθε ελπίδα, αφού το Turbo μοντέλο της Singer είναι ακόμα διαθέσιμο προς παραγγελία, παρά την τεράστια λίστα αναμονής του, που αγγίζει ήδη τα 200 άτομα.

Ξεναγηθείτε στο εργοστάσιο της Singer: