Ξενάγηση στο νέο κέντρο ανακατασκευής ιστορικών οχημάτων του ομίλου Fiat


Ολοκληρώθηκε η πλήρης ανακαίνιση του κέντρου πιστοποίησης και ανακατασκευής κλασσικών οχημάτων της FCA Heritage στο βιομηχανικό συγκρότημα του Mirafiori.

  • 9/11/2020

Η ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του Officine Classiche -της FCA Heritage- αποτελούν το νέο βήμα ανάπτυξης του οργανισμού που δημιουργήθηκε με στόχο τη διατήρηση και προώθηση της ιστορικής κληρονομίας των Ιταλικών μαρκών του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles.

«Η ανακαίνιση του Officine Classiche, σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία όπου με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική θα συνεχίζουμε να φέρνουμε πίσω στο φως την ιστορική μας κληρονομιά», σημείωσε ο κ. Roberto Giolito, Επικεφαλής της FCA Heritage για την περιοχή ΕΜΕΑ. «Αυτή είναι ακριβώς η αποστολή μας. Όχι απλά να θυμίζουμε την κληρονομιά μας, αλλά να αναβιώνουμε τα διαμάντια που δημιούργησαν το θρύλο των μαρκών μας. Αυτή η κληρονομιά συνεχίζει να εμπνέει τα μελλοντικά μας μοντέλα, τα οποία βέβαια θα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον και με κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας, αλλά δεν θα μπορούν παρά να έχουν και την χαρακτηριστική Ιταλική αισθητική που σηματοδοτεί αυτά τα έργα τέχνης σε 4 τροχούς».

Οι νέες εγκαταστάσεις έρχονται να συμπληρώσουν μια σειρά εντατικών επενδύσεων από την FCA Heritage τα τελευταία χρόνια, οι οποίες έχουν σαν κέντρο το ιστορικό βιομηχανικό συγκρότημα του Mirafiori στο Τορίνο.

To 2019 εγκαινιάστηκε το εντυπωσιακό Heritage HUB, το οποίο αποτελεί και το κέντρο του οργανισμού, το 2020 ακολούθησε το Heritage Gallery στο Mirafiori Motor Village και τώρα ανοίγει τις πύλες του το πλήρως ανακαινισμένο Officine Classiche το οποίο αρχικά ιδρύθηκε στο Mirafiori το 2015. Οι νέες εγκαταστάσεις είναι γεμάτες από εικόνες και δημιουργικά που απεικονίζουν μερικά από τα πλέον θρυλικά μοντέλα των Fiat, Alfa Romeo,  Abarth και Lancia.  

Σήμερα οι εγκαταστάσεις του Officine Classiche καλύπτουν περισσότερα από 6.000τ.μ. σε σχέση με τα μόλις 900τ.μ. του 2015, ενώ ο μηχανολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πλέον σύγχρονα συστήματα που σχεδιάστηκαν ειδικά για τη συντήρηση κλασσικών αυτοκινήτων.

Στους χώρους φιλοξενούνται, συντηρούνται και περνούν από τις διαδικασίες πιστοποίησης ιστορικά αυτοκίνητα των Ιταλικών μαρκών του Ομίλου, τα οποία ανήκουν σε συλλογές ιδιωτών, αλλά και στη συλλογή της FCA Heritage. Από το 2015 δεκάδες αναπαλαιώσεις έχουν ολοκληρωθεί και έχουν εκδοθεί περίπου 500 πιστοποιητικά αυθεντικότητας, για οχήματα που βρίσκονται από την Ιταλία και τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, μέχρι την Ιαπωνία και την Αμερική.

Η ακρίβεια και η πιστότητα των εργασιών εξασφαλίζονται από τα αυθεντικά τεχνικά έγγραφα που έχει στην κατοχή της η FCA Heritage, έτσι ώστε οι ειδικοί της -που φροντίζουν και τη συλλογή του Ομίλου- να μπορούν να προσφέρουν ένα ευρύ πεδίο υπηρεσιών, όπως διάγνωση, φανοποιεία, αλλά και ανακατασκευή μηχανικών μερών.

Το τελικό στάδιο για την έκδοση του «Πιστοποιητικού Αυθεντικότητας» περιλαμβάνει ενδελεχή έλεγχο όλων των εξαρτημάτων του οχήματος από την ομάδα ειδικών της FCA Heritage. Οι εξαντλητικές διαδικασίες -εφόσον ολοκληρωθούν με επιτυχία- οδηγούν στην έκδοση του πολύτιμου πιστοποιητικού, το οποίο εκτός των άλλων εκτοξεύει και την αξία του οχήματος.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για όλα τα μοντέλα των Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Lancia, ενώ μπορεί να ολοκληρωθεί, τόσο στις εγκαταστάσεις της FCA Heritage, όσο και στο χώρο που φυλάει το κλασσικό του αυτοκίνητο ο συλλέκτης.