Ξεπούλησε η ηλεκτροκίνητη Aston Martin Rapid E


Ανάρπαστα έγιναν τα 155 αντίτυπα της ηλεκτροκίνητης Aston Martin Rapid, η οποία αποτέλεσε τον guest star του E-Prix που φιλοξενήθηκε πριν από λίγες ημέρες στους δρόμου του Μονακό.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/5/2019

Ένα ακόμα ηλεκτροκίνητο success story γράφεται αυτήν την περίοδο στους δρόμους της Ευρώπης μετά και το διαφαινόμενο sold out της πρώτης ηλεκτροκίνητης Aston Martin.

Πρόκειται για την Rapid E, η οποία με αφορμή το Ε-Prix που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό το επέστρεψε στο προσκήνιο της επικαιρότητας, πραγματοποιώντας μια σύντομη αλλά εντυπωσιακή εμφάνιση στο κοσμοπολίτικο πριγκιπάτο.

Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τα 155 αντίτυπα της ηλεκτροκίνητης Aston Martin Rapid E να έχουν ήδη εξαντληθεί, καθιστώντας την παρουσία του βρετανικού coupe στο Μονακό ακόμη πιο σημαντική.

Για την ιστορία και μόνο, η Rapid E εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 610 ίππων και 950 Nm ροπής, όντας η ισχυρότερη-ταχύτερη που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Στη θέση του V12 κινητήρα των 6,0 λίτρων έχουν τοποθετηθεί οι συστοιχίες των μπαταριών ιόντων λιθίου, η χωρητικότητα των οποίων φτάνει τα 65 kWh.

Βάσει των παραπάνω προδιαγραφών, η Aston Martin Rapid E θα έχει αυτονομία περίπου 320 χιλιομέτρων, ενώ η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση θα ολοκληρώνεται σε λιγότερα από τέσσερα δευτερόλεπτα.

Μένει να αποδειχθεί αν το sold out της πρώτη ηλεκτροκίνητης Aston Martin, πρόκειται να αλλάξει τον αρχικό προγραμματισμό της βρετανικής φίρμας και ο αριθμός των μονάδων που θα παραχθούν υπερβεί τα 155 οχήματα.