Ξέρατε ότι η Porsche 911... βγαίνει και σε σκάφος; (video-photos)


Αυτό το σκάφος πραγματικά δεν το έχετε ξαναδεί... και μπορεί να γίνει δικό σας απόψε τα μεσάνυχτα!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 29/8/2022

Είσαι μέσα στη θάλασσα με τη βάρκα ή το σκάφος σου. Χαλαρώνεις, απολαμβάνοντας τον παφλασμό των κυμάτων, πίνεις χαλαρά το ποτό σου ή ψαρεύεις, αν έχεις αυτό το χόμπι. Και ξαφνικά βλέπεις να σε πλησιάζει με ταχύτητα… μία Porsche 911 cabrio!

Όχι, δεν έχεις μεθύσει. Ούτε ονειρεύεσαι ξύπνιος. Είναι ένα σενάριο που μπορεί να γίνει και μάλιστα… μπορείς και να το προκαλέσεις εσύ ο ίδιος αν είσαι γρήγορος και σου «περισσεύουν» περίπου 21.500 ευρώ (αυτή τη στιγμή) και έχεις το χρόνο να παρακολουθείς τις εξελίξεις μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα.

Δεν τρελαθήκαμε. Υπάρχει Porsche 911, γενιάς 993 μάλιστα, η οποία σκίζει τα κύματα! Είναι το ταχύπλοο Craig Craft 168 Boss του 1995, βρίσκεται σε online δημοπρασία στον οίκο Bring a Trailer και η οποία ολοκληρώνεται στις 00:02, στα πρώτα λεπτά της Τρίτης (30/8)!

Η καρίνα του ταχύπλοου, σε γυαλιστερό κίτρινο χρώμα, δεν φέρει τίποτα το διαφορετικό από ένα «απλό» σκάφος. Ωστόσο στο πάνω μέρος, έχει «κουμπωθεί» το αμάξωμα μιας Porsche της δεκαετίας του 1990! Υπάρχουν εμπρός και πίσω φώτα, πλαϊνοί καθρέφτες, φτερά, παρμπρίζ από πλαστικοποιημένο γυαλί.

Περνώντας στο εσωτερικό, συναντά κανείς μπάκετ καθίσματα εμπρός και πίσω (4θέσια έκδοση), κεντρική κονσόλα, στερεοφωνικό Boss με ηχεία Kenwood και εμπρός και πίσω ποτηροθήκες. Φυσικά το σήμα της Porsche δεσπόζει στο εμπρός μέρος, πάνω στο… καπό, ενώ υπάρχει και σχετική επιγραφή στο αριστερό τμήμα της κονσόλας, μιας και το σκάφος είναι δεξιοτίμονο!

Το σκάφος φέρεται να έχει διατηρηθεί για 27 χρόνια και αγοράστηκε από τον τωρινό πωλητή του το 2015. Για την κίνησή του φροντίζει ένας κινητήρας V6 4,3 λίτρων που προέρχεται από την GM και τοποθετήθηκε σε αυτό τον Αύγουστο του 2021, στο πλαίσιο ενός σέρβις. Φημολογείται ότι έχει στο ενεργητικό του μόλις 3 ώρες λειτουργίας, ενώ συνδυάζεται με ένα Berkeley Jet Drive.

Πηγή: Bring a Trailer