Ξέσπασε φωτιά στο εργοστάσιο της Tesla στην Καλιφόρνια


Μαύροι καπνοί ξεπήδησαν από τις εγκαταστάσεις της Tesla στο Freemont της Καλιφόρνια με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πυρκαγιά στην τεραστίων διαστάσεων πρέσα.

  • 12/3/2021

Ένα ακόμα πρόβλημα καλείται να λύσει η Tesla μετά τη φωτιά που ξέσπασε στη μονάδα παραγωγής που διατηρεί στο Freemont της Καλιφόρνια.

Μαύροι καπνοί ξεπήδησαν από το εργοστάσιο της αμερικανικής φίρμας, με την πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις που φιλοξενείται η τεραστίων διαστάσεων πρέσα της Tesla.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ώστε η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο και να σβήσει.

Αν και δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, το περιστατικό πρόκειται να δημιουργήσει αρρυθμίες στη γραμμή παραγωγής, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη διαθεσιμότητα των δημοφιλέστερων προτάσεων της αμερικανικής φίρμας και ειδικότερα του Model Y σε Ευρώπη και Αμερική.

Στις γιγαντιαίες πρέσες της Tesla μορφοποιούνται τμήματα του αμαξώματος και του πλαισίου και είναι προφανές ότι αν σταματήσει η κατασκευή των συγκεκριμένων τμημάτων τότε θα διακοπεί και η παραγωγή των αντίστοιχων μοντέλων.

Μένει να αποδειχθεί, λοιπόν, ποια είναι η έκταση της ζημιάς που προκάλεσε η πυρκαγιά και αν η Tesla θα θέσει σε εφαρμογή κάποιο plan B ώστε να καταφέρει να μην «στερέψει» η γραμμή παραγωγής.