Κύλινδροι: Μία βόλτα στα ενδότερα των κινητήρων της AMG (βίντεο)


Με ένα χορταστικό, 16-λεπτο βίντεο η AMG μας ταξιδεύει στην καρδιά του εργοστασίου παραγωγής κινητήρων της και αναλύει τα μυστικά τους.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 8/9/2020

Δεν λέμε, καλά τα αυτοκίνητα, η μαγεία όμως της μηχανολογίας -για όποιους μπορούν να την εκτιμήσουν- έχει ένα άλλο ειδικό βάρος. Και εδώ δεν μιλάμε για την επίσκεψη σε κάποιο μηχανουργείο, αλλά για μία ξεχωριστή περιήγηση στη γραμμή παραγωγής κινητήρων της AMG, καθώς και στα σχεδιαστήριά της.

Μερικά από τα ισχυρότερα τετρακύλινδρα, εξακύλινδρα, οκτακύλινδρα και δωδεκακύλινδρα σύνολα παγκοσμίως, εξελίσσονται και κατασκευάζονται σε αυτές τις εγκαταστάσεις. Και είναι εντυπωσιακό να γνωρίζει κανείς πως παρόλη την εξέλιξη της τεχνολογίας, στο τέλος της ημέρας το κάθε μοτέρ θα φορέσει μία ειδική πλακέτα που θα αναφέρει ποιος ήταν ο υπεύθυνος μηχανικός για τη συναρμολόγησή του, καθώς αυτή γίνεται στο χέρι!

Πρακτικά, το θέμα του βίντεο περιστρέφεται γύρω από τους κυλίνδρους. Εξετάζει όμως το όλο πεδίο από αρκετά διαφορετικά πρίσματα. Εάν λοιπόν σας αρέσει η μηχανολογία ή είχατε πάντα την απορία πως γίνεται ένας δίλιτρος κινητήρας να αποδίδει τα διπλάσια άλογα σε σχέση με τους υπόλοιπους -ίδιου κυβισμού- της αγοράς, δεν έχετε παρά να πατήσετε το play. Με συνολική διάρκεια σχεδόν 16 λεπτά, δεν θα πούμε πως το βίντεο είναι μικρό, σίγουρα όμως είναι γεμάτο με πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.