Κυνηγητό κυρίων ανάμεσα σε Toyota GR Yaris και BMW M2 (Video)


To σενάριο «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ» επαναλαμβάνεται στην πίστα του Nurburgring με πρωταγωνιστές ετούτη τη φορά το Toyota GR Yaris και την BMW M2.

  • 13/3/2021

Λίγες ημέρες μετά την… επιμνημόσυνη δέηση του πρώτου κινητήρα GR Yaris, ο οποίος αποδήμησε εις Κύριον μετά και τη βάναυση μεταχείρισή του, το ιαπωνικό supermini έρχεται ξανά στο προσκήνιο της επικαιρότητας με αφορμή αυτή τη φορά την άτυπη αναμέτρησή του με μια… ταπεινή BMW M2 Competition.

H συνάντηση των δύο στην φημισμένη πίστα του Nurburgring ήταν μάλλον τυχαία, αυτό ωστόσο δεν στάθηκε αρκετό για να χαλάσει το κέφι των δύο οδηγών, οι οποίοι επιδόθηκαν σε ένα κυνηγητό κυρίων.

Με την BMW M2 να σέρνει τον χορό, ανοίγοντας πολλές φορές τον δρόμο, και το Toyota GR Yaris να ακολουθεί κατά πόδας, παρά τη χαοτική διαφορά ισχύος.

Μπορεί, λοιπόν, το βαυαρικό coupe να είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα ανοιχτά κομμάτια της πίστας και στην έξοδο των στροφών, ωστόσο, το GR Yaris έβρισκε τον τρόπο να κλείσει τη ψαλίδα κάθε φορά που οι τροχοί του βρίσκονταν υπό γωνία αξιοποιώντας –μεταξύ άλλων- και το σύστημα τετρακίνησης.

Δεν είναι λίγες μάλιστα εκείνες οι φορές που ο οδηγός του GR Yaris τραβάει το πόδι του από το γκάζι ώστε να διατηρήσει μια απόσταση ασφαλείας από την προπορευόμενη BMW.

Κάπως έτσι ένας καυτός, γεμάτος ένταση γύρος στην πράσινη κόλαση του Nurburgring ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα, με μοναδικό νικητή το φιλοθεάμον κοινό που έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την άτυπη κόντρα δύο αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών.