LADA Grand Niva: Η «έκπληξη» που έρχεται το 2025 - Ένα 7θέσιο και μάχιμο 4Χ4!


Η LADA με την υποστήριξη της Dacia και της στενής συγγένειας που τις συνδέει, φέρεται να σχεδιάζει την εξέλιξη ενός 7θέσιου SUV με το όνομα Grand Niva. Όλες οι πληροφορίες που γνωρίζουμε έως τώρα και η τιμή του.

  • 28/1/2022

Είναι ένα από τα μεγάλα μυστικά της ρωσικής AvtoVaz για τη νέα εποχή της LADA. Η ρωσική μάρκα εργάζεται ήδη για την ολοκληρωτική αναβίωση του LADA Niva, του μεγάλου ονόματος ολόκληρης της γκάμας. Αλλά, δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει και μία μεγάλη έκπληξη, που δεν είχε γίνει γνωστή μέχρι τώρα.

Όπως φαίνεται άνοιξε η όρεξη των Ρώσων και μετά το Niva ετοιμάζονται να λανσάρουν και ένα μεγαλύτερο και λίγο πιο ακριβό 7θέσιο SUV με το όνομα Grand Niva, το οποίο και θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2025.

Dacia Bigster
Dacia Bigster

Θυμίζουμε ότι όταν ο Luca de Meo, CEO του Groupe Renault, ανακοίνωσε το νέο επιχειρηματικό σχέδιο του Ομίλου με τον τίτλο «Renaulution», πολλοί εξεπλάγησαν που ο Ιταλός είχε αναφέρει τη ρωσική μάρκα. Αλλά το έκανε σκόπιμα και σκεπτόμενος την στρατηγική που θα ακολουθήσει. Η LADAείναι ακόμα ευρέως γνωστή σε ορισμένες χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, θυμίζοντας το παράδειγμα της Dacia.

Η ρωσική εταιρεία σχεδιάζει μια ολική επανεκκίνηση, ξεκινώντας με μια εντελώς νέα γενιά του αειθαλούς Niva μετά από πάνω από 40 χρόνια, εγκαταλείποντας την πρωτόγνωρη αρχιτεκτονική του και επενδύοντας στη σύγχρονη πλατφόρμα CMF του γαλλικού Ομίλου. Η αυτοκινητιστική «ρωσική επανάσταση» θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2024 με το λανσάρισμα του Niva.

Όπως υπολογίζεται όμως, λίγους μήνες αργότερα θα φτάσει το μεγαλύτερο και ακριβότερο μοντέλο της LADA και της AvtoVaz. Το LADA Grand Niva του 2025. Το LADA Grand Niva θα έχει μεγάλη σχέση και θα βασίζεται κατά πολύ στο μελλοντικό Dacia Bigster.

Η τεχνολογική και μηχανολογική βοήθεια του έτερου Ανατολικοευρωπαϊκού παιδιού του Ομίλου Renault θα είναι θεμελιώδης. Το μελλοντικό LADA Grand Niva θα έχει μία σχεδίαση πιο κοντά στα πρότυπα της ρωσικής μάρκας, αλλά μηχανικά θα κληρονομήσει πολλά μέρη από το Dacia Bigster. Διαφορετικά, δεν θα ηταν δυνατό η LADA να έχει ένα επταθέσιο μοντέλο και να επανέλθει στη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, ισχυρίζονται οι άνθρωποι του γαλλικού κολοσσού.

Αυτός είναι και ένας λόγος που το μοντέλο της LADA θα έρθει αργότερα στην αγορά, καθώς οι άνθρωποι του γαλλικού Ομίλου δίνουν προτεραιότητα στην Dacia με δεδομένη την τεράστια εμπορική της επιτυχία στη Γηραιά Ήπειρο. Αυτό που ακούστηκε από πηγές της ρωσικής μάρκας και συγκεκριμένα τον Nicolas Maure, Διευθύνων Σύμβουλο της AvtoVaz, είναι πως η ικανότητα του μελλοντικού Grand Niva εκτός δρόμου και η τετρακίνηση 4x4, δεν θα επηρεαστούν από τη μεγάλη τεχνική αλλαγή.

Το μελλοντικό LADA Grand Niva θα εφοδιάζεται με τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες TCe 1,2 λίτρων, με τιμή που οι πρώτες πληροφορίες τη θέλουν να ξεκινά από τα 20.000 ευρώ.