Lamborghini Huracan STO Time Chaser_111100: Ένα hypercar από το μέλλον (photos)


Η Lamborghini συνεργάστηκε με τον καλλιτέχνη Ikeuchi, δημιουργώντας δύο έργα τέχνης για τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυσή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 23/2/2023

Η Lamborghini γιορτάζει τα 60ά της γενέθλια, με δύο ιδιαίτερες δημιουργίες σε συνεργασία με τον Ιάπωνακαλλιτέχνη Ikeuchi. Τα δύο αυτά δημιουργήματα ονομάζονται Lamborghini Huracan STO Time Chaser_111100, ένα όχημα που αντικατοπτρίζει την κυβερνο-αισθητική που υιοθετεί ο Ikeuchi, και Time Gazer, ένα γλυπτό που μοιάζει με προσωμοιωτή, και θα βρίσκονται σε κοινή θέα στο Τόκιο.

Η ονομασία του οχήματος εμπεριέχει τον «παράξενο» αριθμό 111100, και αυτό, αν έχει κανείς βασικές γνώσεις προγραμματισμού, φαίνεται αρκετά λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο δυαδικό σύστημα, το 111100 συμβολίζει τον αριθμό 60.

Το μπροστινό μέρος της Huracan STO Time Chaser_111100 έχει διατηρήσει τα φυσικά χαρακτηριστικα του, με εξαίρεση τα επιπλέον γραφικά που έχουν προστεθεί κάτω από τα φανάρια και στη μέση του καλύμματος του κινητήρα. Για το αμάξωμα έχει επιλεχθεί το άσπρο χρώμα, ενώ οι πόρτες έχουν βαφεί γκρι.

Το πίσω μέρος έχει επιδεχτεί τροποποιήσεων, αφού ο Ikeuchi έχει τοποθετήσει ένα κουτί με περιεχόμενο που θυμίζει κάρτες γραφικών ενός υπολογιστή. Η μία πλευρά μάλιστα, μοιάζει με το πίσω μέρος ενός πύργου Η/Υ, με ψεύτικες εγκοπές για την σύνδεση καλωδίων.

Το άκρως φουτουριστικό όχημα συνοδεύεται από το Time Gazer, ένα γλυπτό που μοιάζει με προσομοιωτή αγώνων ταχύτητας, με επιρροές από το Blade Runner. Φιλοξενεί μέρη από την Lamborghini Countach 25th Anniversary, την Diablo SE30, την Murcielago 40th Anniversary και την Aventador LP-720-4 50th Anniversary.

Περιλαμβάνει μία καρέκλα gaming, με ένα τιμόνι της Lamborghini ακριβώς από πάνω της, ένα διαχωρισμένο πληκτρολόγιο, το οποίο έχει τοποθετηθεί εκεί όπου θα βρίσκονται τα χέρια του χρήστη. Μπροστά και πάνω από την καρέκλα, ο Ikeuchi έχει προσθέσει δύο οθόνες, ενώ διάσπαρτα πάνω και μέσα στην κατασκευή, βρίσκονται διάφορα μέρη υπολογιστών, όπως για παράδειγμα σπασμένες μητρικές, κομμάτια πλαστικού, και ηλεκτρική καλωδίωση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Lamborghini στην Ιαπωνία, Davide Sfrecola.

Ο ίδιος ο δημιουργός, είπε: «Το Time Gazer και το Time Chaser δημιουργήθηκαν ενσωματώνοντας αυθεντικά μέρη από παλαιότερα επετειακά μοντέλα και τιμούν την ιστορία της Lamborghini, με σκοπό να υπάρχουν και στο μέλλον. Ελπίζω ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων της Lamborghini, κι άλλοι, να απολαύσουν αυτή τη συνεργασία ως ένα έργο τέχνης που αντιπροσωπεύει το επόμενο κεφάλαιο της συνεχώς εξελισσόμενης μάρκας.»

Δείτε την Lamborghini να κυνηγά το μέλλον: