Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO2: Extreme sports!


Η νέα ακόμη πιο σκληροπυρηνική έκδοση της Lamborghini Huracan, που ονομάζεται Super Trofeo EVO2, δίνει κυρίως έμφαση στον τομέα της αεροδυναμικής.

  • 27/5/2021

Ο χρόνος τρέχει γρήγορα και πίσω δεν γυρίζει. Κλισέ ακούγεται, αλλά ίσως και να ισχύει στην περίπτωση της Lamborghini Huracan Super Trofeo, η οποία παρουσιάστηκε πριν επτά ολόκληρα χρόνια, ενώ πριν από τρία χρόνια η ιταλική εταιρεία λάνσαρε και την έκδοση EVO, που απευθύνεται κυρίως για χρήση σε πίστα.

Τώρα, το αυτοκίνητο με τον πανίσχυρο V10 κάτω από το καπό, αποκτά δεύτερο φρεσκάρισμα και ονομάζεται Huracan Super Trofeo EVO2. Προτεραιότητα στην περαιτέρω εξέλιξή του, ήταν η βελτίωση της αεροδυναμικής, ώστε το αμάξωμα να γίνει ακόμη πιο σταθερό από όσο ήταν, διότι όπως προαναφέραμε, αφορά αγωνιστική έκδοση.

Παράλληλα, ανασχεδιασμένα είναι τα λεπτότερα φωτιστικά σώματα με LED εμπρός, αλλά και πίσω. Το spoiler εμπρός είναι από ανθρακονήματα, οι εισαγωγές αέρα προσφέρουν καλύτερη ροή, ενώ η ανθρακονημάτινη αεροτομή πίσω, μάλλον θα φαίνεται και από το φεγγάρι. Οι πιο μυημένοι ίσως παρατηρήσουν επίσης, κάποιες ομοιότητες στο πίσω μέρος με τη θρυλική Countach.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Lamborghini Huracan STO για hardcore καταστάσεις

Το βελτιωμένο πακέτο αεροδυναμικής περιλαμβάνει στην πλαϊνή μεριά κάποια πλαστικά τμήματα του αυτοκινήτου, να έχουν αντικατασταθεί με ανθρακονημάτινα, ενώ τα μαρσπιέ ενώνονται με τον πίσω προφυλακτήρα για ομαλότερη ροή αέρα.   

Οι δίσκοι φρένων στους μπροστινούς τροχούς είναι διαστάσεων 390 χιλιοστών ( 10 χιλιοστά) και οι δαγκάνες φιλοξενούν τακάκια μεγαλύτερης επιφάνειας για καλύτερη απόδοση στο φρενάρισμα. Ο ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας των 5,2 λίτρων, δεν έχει υποστεί καμία αναβάθμιση και εξακολουθεί να αποδίδει 612 ίππους, μεταδίδοντας την κίνηση στον πίσω άξονα, μέσω ενός σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων έξι σχέσεων.

Η τιμή της EVO2 στην Ευρώπη ξεκινά από τα 250.000 ευρώ χωρίς τους φόρους, ενώ η εταιρεία θα δώσει τη δυνατότητα στους κατόχους μιας EVO, να την μετατρέψουν σε EVO2, με το ανάλογο kit, που θα προσφέρεται από τις αρχές του επόμενου χρόνου.