Lamborghini Revuelto: Δείτε πως κατασκευάζεται το υβριδικό «τέρας» των 1.015 PS (video)


Το video μάς μεταφέρει στη γραμμή παραγωγής της Lamborghini, στην οποία συναρμολογείται η plug-in hybrid Revuelto.  

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 18/5/2023

Το πρώτο βήμα της Lamborghini προς τον εξηλεκτρισμό έγινε τον περασμένο Μάρτιο, με τους Ιταλούς να τραβούν το κάλυμμα από την ακραία κι άκρως εντυπωσιακή Revuelto. Αποτελεί το πρώτο PHEV υψηλών επιδόσεων που φέρει κινητήρα V12, της αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο συνδυάζει τέλεια τον ηλεκτρισμό με την κουλτούρα των supercars.

Η μάρκα από την Sant'Agata της Bologna στην Ιταλία μάς ταξιδεύει στο εργοστάσιό της, με τους υπεύθυνους της δημιουργίας του εξηλεκτρισμένου μοντέλου να μιλούν για το πώς έφτασαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός διευθυντής της εταιρείας, Ranieri Niccoli, και κάποια μέλη της ταλαντούχας ομάδας του, κάνουν μία behind-the-scenes περιήγηση.

«Για να δημιουργήσουμε τη Revuelto, αντιληφθήκαμε ότι πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας είπε ο Niccoli. «Η Revuelto είναι ένα υβριδικό αυτοκίνητο που συνδυάζει τις πιο καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιεί παραδοσιακές δεξιότητες, επιτρέποντας μέγιστη εξατομίκευση από τους πελάτες.

«Θέσαμε τον πήχη πολύ ψηλά για την παραγωγή του, δημιουργώντας αυτό που ονομάζουμε 'Manifattura Lamborghini Next Level': ένα σύστημα παραγωγής που έχει πάντα ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, το οποίο όμως έχουμε προσαρμόσει σε ένα πολύ πιο πολυσύνθετο προϊόν και σε τρόπους επεξεργασίας και διαδικασίες που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ξανά στο παρελθόν.

«Με την εισαγωγή της Revuelto στην γκάμα μας, επεκτείναμε την περιοχή που καταλαμβάνεται από την εταιρεία κατά 172.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, επενδύοντας 150 εκατ. ευρώ, εδώ στην Sant'Agata Bolognese,» ολοκλήρωσε ο Ιταλός.

Οι πρώτες μονάδες της ολοκαίνουργιας Revuelto θα πάρουν το δρόμο προς τα χέρια των αγοραστών τους στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η συγκεκριμένη είναι η δεύτερη εκ των τριών ταινία μικρού μήκους που δημιουργεί η Lamborghini για το νέο της εγχείρημα, αναγγέλοντας μία νέα εποχή για την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Δείτε πώς κατασκευάστηκε το «όνειρο»...