Lamborghini SC18: Μία και μοναδική με αγωνιστικές προδιαγραφές


Aυτή είναι η πρώτη Lambo που βγαίνεια πό το αγωνιστικό τμήμα της εταιρίας και απευθύνεται σε έναν και μοναδικο πελάτη.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 17/11/2018

Αν και συνηθισμένη στο να κατασκευάζει ειδικές εκδόσεις εκτός σειράς των μοντέλων της, αυτή τη φορά τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Και αυτό γιατί η SC 18 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που επιμελήθηκε αποκλειστικά το αγωνιστικό τμήμα της εταιρίας, το Squadra Corse.

H διαφοροποίηση αυτή την φορά έχει να κάνει στο γεγονός ότι δεν πρόκειται για μία έμπνευση της Lamborghini αλλά κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τον πελάτη και με βάση τις απαιτήσεις που είχε ο ίδιος. Στόχος του ήταν να φτιαχτεί μία όσο το δυνατόν πισταδόρικη Lambo αλλά παράλληλα να μπορεί να είναι νόμιμη ώστε να κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους.

Όπως βλέπουμε ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί η Aventador στην οποία έχει προσαρμοστεί κάποες αεροδυναμικές λεπτομέρειες στο καπό και το πλάι που θυμίζουν πολύ την αγωνιστική Huracan GT3 EVO. Στο πλάι οι εισαγωγές και τα αεροδυναμικά βοηθήματα θυμίζουν Super Troveo Evo ενώ η τεράστια πίσω αεροτομή μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα σε τρεις διαφορετικές θέσεις αναλογα την κάθετη δύναμη που θέλει ο οδηγός της με βάση την πίστα που την οδηγεί.

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος με την Aventador SVJ, δηλαδή ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 λίτρων με τους 770 ίππους και τα 720 Nm ροπής. Υπάρχει επττάχυτο αυτοματο κιβώτιο κατά πάσα πιθανότητα το ISR ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί από την εταιρία επιδόσεις για το συγκεκριμένο μοντέλο. Αν πάντως υπολογίσουμε ότι έχει γίνει εκτεταμμένη χρήση carbon fiber αλλά και την εμπλοκή του αγωνιστικού τμήματος, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι αρκετά ελαφρύτερη, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει ακόμα καλύτερες απιδόσεις από την SVJ. 

O τυχερός ιδιοκτήτης της μοναδικής αυτής Lamborghini ήταν εκείνος που αποφάσισε τον χρωματικό συνδυασμό με το γκρι Grigio Daytona και τις κόκκινες πινελιές στο αμάξωμα. Το ίδιο θέμα διατηρείται και στο εσωτερικό, όποου υπάρχουν καθίσματα από carbon fiber και επενδύσεις σε όλο το σαλόνι από δέρμα Alcantara. Το όνομα του ιδιοκτήτη δεν έχει γίνει γνωστό, όμως όπως και να έχει είναι προφανές ότι εκτός από πολλά χρήματα (η Lamborghini δεν ανακοίνωσε κόστος) έχει και εξαιρετικό γούστο.