Lamborghini SCV12: Το δωδεκακύλινδρο τέρας που βρυχάται (Video)


Ένα νέο ορόσημο για την πολυτάραχη πορεία της Lamborghini αποτελεί η SCV12, η οποία κουβαλά στην πλάτη της τον ισχυρότερο V12 κινητήρα στην ιστορία του Ιταλού κατασκευαστή.

  • 23/6/2020

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και των υβριδικών hypercars, η Lamborghini μένει πιστή στις αξίες της, εξελίσσοντας τον ισχυρότερο V12 κινητήρα στην ιστορία της.

Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό σύνολο, η απόδοση του οποίο θα υπερβαίνει τους 830 ίππους χάρη στο φαινόμενο της «αεροδυναμικής» υπερτροφοδότησης που θα δημιουργείται στις υψηλές ταχύτητες κίνησης.

Για τον σκοπό αυτόν, έχουν δημιουργηθεί εισαγωγές τόσο στο καπό του αυτοκίνητου όσο και στην οροφή του αμαξώματος, οι οποίες θα τροφοδοτούν με αέρα την εισαγωγή του κινητήρα και ως εκ τούτου θα αυξάνουν την πίεση πλήρωσης των θαλάμων καύσης.

Το ισχυρότερο δωδεδακύλινδρο σύνολο στην ιστορία της Lamborghini θα τοποθετηθεί κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες αμαξώματος του SCV12, ενός μοντέλου περιορισμένης παραγωγής, το οποίο θα διαθέτει ανθρακονημάτινο πλαίσιο στην προσπάθεια περιορισμού του συνολικού βάρους. Στη δίαιτα της Lamborghini SCV12 συμβάλλουν και οι ζάντες μαγνησίου, μεγέθους 19 ιντσών και 20 ιντσών.

Επιστρέφοντας στις τεχνικές προδιαγραφές του old school supercar της Lamborghini, η μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα θα πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός εξατάχυτου σειριακού κιβωτίου, το οποίο μάλιστα θα βρίσκεται τοποθετημένο στον πίσω άξονα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lamborghini SCV12 θα κατασκευάζεται στη μονάδα παραγωγής των αγωνιστικών τετράτροχων της ιταλικής φίρμας, στην Sant' Antaga της Μπολόνιας.