Lamborghini Urus: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το προσεχές facelift (video)


Νέο teaser μας ετοιμάζει για την αποκάλυψη του ανανεωμένου SUV, με διαρροές να δίνουν λεπτομέρειες για τα χρώματα, τον εξοπλισμό και την τιμή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 19/8/2022

Και το όνομα αυτής, Lamborghini Urus Facelift Sport. Έτσι θα λέγεται η ανανεωμένη έκδοση του εντυπωσιακού SUV, που ήδη, καμουφλαρισμένο ασφαλώς, έγραψε ιστορία πριν από 10 μέρες στην ανάβαση του Pikes Peak.

Με αυτό το όνομα θα αποκαλυφθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο μοντέλο. Η ακριβής του ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αν και πριν από λίγες μέρες όλα συνέκλιναν για την 19η Αυγούστου.

Πριν από λίγες ώρες, η ίδια η εταιρία, στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, έδωσε ένα νέο teaser στη δημοσιότητα. Μόλις 15 δευτερολέπτων, καλλιτεχνικό, χωρίς να δείχνει ξεκάθαρα κανένα αυτοκίνητο.

Ωστόσο τα σύννεφα σκόνης σε μια τοποθεσία που ταιριάζει με το σκηνικό που στήθηκε για την ανάβαση του Pikes Peak, αλλά - κυρίως - το στιγμιαίο πλάνο του πίνακα οργάνων με το στροφόμετρο να έχει το κόκκινο στις 6.800 rpm δίνει πληροφορία για την ταυτότητα του SUV. «Η ώρα πλησιάζει. Ετοιμαστείτε», ήταν το σχόλιο της Lamborghini, με το οποίο παρουσιάστηκε το video-teaser.

Οι εκτιμήσεις θέλουν τη νέα Urus Facelift Sport να διατηρεί ή να βασίζεται στον υπάρχοντα V8 κινητήρα twin-turbo των 4L, με τα 650 PS, χωρίς βέβαια να αποκλείεται ενδεχόμενη αύξηση της ιπποδύναμης.

Η τελευταία διαρροή από τον λογαριασμό varryx_στο Instagram δίνει στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες για τα χρώματα του νέου μοντέλου, τον εξοπλισμό, ακόμα και την τιμή του, που θα φτάνει τις 218.467 ευρώ, προ φόρων ασφαλώς!

Η Lamborghini έχει επενδύσει αρκετό χρόνο, αλλά και πόρους, για την αναβάθμιση της Urus, για να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα πωλήσεων απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό. Η Porsche είναι ήδη στην κατηγορία, ενώ αναμένουμε και τη Ferrari να εισέλθει δυναμικά στο κομμάτι των σπορ SUV.

Η λίστα με τον εξοπλισμό της Urus Facelift Sport είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη, με πολλές επιλογές και ιδιαίτερη έμφαση στο εσωτερικό. Στόχος είναι οι πελάτες να έχουν στη διάθεσή τους έναν τεράστιο κατάλογο «Ad Personam», το κομμάτι της πιο αποκλειστικής διαφοροποίησης.

Όσο για την κινητήρια μονάδα, όπως προείπαμε δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση. Μόνο η εκτίμηση για τη διατήρηση του υπάρχοντος V8, αλλά ίσως με μεγαλύτερη ισχύ. Άλλωστε, αναμένονται δύο εκδόσεις του μοντέλου, μία Performance και μία PHEV. Υπομονή, μένουν ελάχιστες μέρες για τα αποκαλυπτήρια… ίσως και ώρες!

Πηγή: varryx_