Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12: Μια ειδική έκδοση για 40 «τυχερούς» (photos)


Όποιος έχει στην κατοχή του το hypercar πίστας Essenza SCV12 της ιταλικής φίρμας, μπορεί να αποκτήσει και το «αντίστοιχο» SUV!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 16/5/2023

Είναι ξεχωριστό να έχεις στην κατοχή σου μια Lamborghini. Πόσο μάλλον όταν το μοντέλο που διαθέτεις, η Essenza SCV12, έχει παραχθεί σε μόλις 40 αντίγραφα και μπορεί να «κυκλοφορήσει» αποκλειστικά σε πίστα. Πλέον, οι συγκεκριμένοι «τυχεροί» έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια ειδική έκδοση της Urus Performante και να τη διαμορφώσουν όπως ακριβώς τη θέλουν.

Η Lamborghini παρουσίασε την Urus Performante «Essenza SCV12», μια ειδική έκδοση του κορυφαίου SUV της, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για όσους έχουν ήδη στην κατοχή τους το hypercar των 830 PS, με τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 L, που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2020.

Βέβαια, η νέα ειδική έκδοση δεν διαθέτει V12 κινητήρα, αλλά δίνει τη δυνατότητα στους 40 ιδιοκτήτες της Essenza SCV12 να βάλουν τη δική τους «σφραγίδα» στο αντίγραφο που θα αποκτήσουν, σε συνεργασία με το τμήμα Ad Personam της φίρμας, με αποκλειστική σχεδίαση και λεπτομέρειες εμπνευσμένες από τους αγώνες, για τη μέγιστη σπορ εμφάνιση.

Ο περιορισμένος και ξεχωριστός χαρακτήρας της ειδικής έκδοσης της Urus Performante αναδεικνύεται από την εκτεταμένη χρήση τμημάτων από ανθρακονήματα, σε γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα. Δεν συναντώνται μόνο στο καπό και στην οροφή, αλλά και στα καλύμματα των τροχών, στους καθρέφτες, ακόμα και σε ένα πλαίσιο στο πίσω μέρος, ανάμεσα στα φωτιστικά σώματα, που «φιλοξενεί» το λογότυπο του brand.

Οι σχεδιαστές του Centro Stile δημιούργησαν ένα εξατομικευμένο livery, που συνδυάζει χρωματικούς συνδυασμούς προσαρμοσμένους στις επιθυμίες των πελατών, με αποτέλεσμα να προκύπτει μια εξωτερική διχρωμία. Το κάτω τμήμα του αμαξώματος είναι μαύρο, ενώ συνολικά τα διαθέσιμα χρώματα «απηχούν» εκείνα της Essenza SCV12 hypercar.

Κάθε αντίγραφο θα έχει το δικό του «αριθμό» ζωγραφισμένο στις πόρτες, μαύρες γυαλιστερές ζάντες 23 ιντσών και μαύρες δαγκάνες φρένων στο βασικό εξοπλισμό, αν και οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν όποιο άλλο χρώμα θέλουν.

Περνώντας στο εσωτερικό, η καμπίνα διαθέτει αποκλειστική επένδυση Alcantara σε μαύρο χρώμα (Nero Cosmus) με δερμάτινες λεπτομέρειες, διακοσμήσεις από ανθρακονήματα, μαύρα αλουμινένια στοιχεία και Dark Package με εξαίρεση τις κόκκινες χειρολαβές των θυρών. Από ανθρακόνημα είναι κατασκευασμένο και το διακοσμητικό στοιχείο στην πλευρά του συνοδηγού, αλλά και οι πλάκες με το επετειακό logo των 60 χρόνων της φίρμας αλλά και τον αριθμό του «αντιγράφου» ή το όνομα του πελάτη.

Όσο για τον κινητήρα, είναι ο V8 twin-turbo 4,0 L που αποδίδει 666 PS και 850 Nm, με αποτέλεσμα να χρειάζονται 3,3 sec. για τα 0-100 km/h. Η τελική ταχύτητα είναι 306 km/h.