Lancia Delta Futurista: Η τελευταία ειδική έκδοση φέρει livery Martini Racing (photos)


Η Automobili Amos αποκάλυψε το τελευταίο, εκ των 20, αντίτυπο της ανανεωμένης Lancia Delta Futurista, το οποίο έχει εμφάνιση εμπνευσμένη από τα θρυλικά αγωνιστικά της Martini Racing.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUTOMOBILI AMOS
  • 24/10/2022

Η Automobili Amos αποκάλυψε το νέο της πρότζεκτ το 2018, με τους λάτρεις των ράλλυ και των αγωνιστικών γενικότερα, να έχουν την τιμητική τους. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να επαναφέρει στη ζωή ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Lancia, τη Lancia Delta Integrale.

Το πρότζεκτ ονομάστηκε Delta Futurista, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι μόνο 20 μονάδες θα κατασκευαστούν.

Τώρα, η Automobili Amos παρουσιάζει την τελευταία Delta Futurista, η οποία έχει εμπνευστεί από την αγωνιστική κληρονομιά της Martini Racing. Κόκκινες και μπλε ρίγες στο πλαϊνό μέρος, αλλά και μία επιγραφή «Martini Legacy» στην πίσω αεροτομή, κάνουν την εμβληματική εμφάνιση να ξεχωρίζει.

Όπως και στις υπόλοιπες μονάδες της Delta Futurista, το μπροστινό μέρος είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από ανθρακόνημα, προκειμένου να διατηρηθεί το βάρος του οχήματος σε χαμηλά επίπεδα. Το πορτμπαγκάζ, η αεροτομή και το κάλυμμα του κινητήρα έχουν κατασκευαστεί επίσης από ανθρακόνημα, με τη Futurista 'Martini' να ζυγίζει μόλις 1.250 kg. Η ισχύς ανέρχεται στα 334 PS, ενώ η κίνηση βρίσκεται στους πίσω τροχούς.

Στο εσωτερικό της, η Futurista είναι ντυμένη με κόκκινο ύφασμα alcantara στα καθίσματα αλλά και σε άλλα μέρη της καμπίνας, ενώ και τα χαρακτηριστικά πάνελ στις πόρτες βρίσκονται στη θέση τους.

Ολοκληρώνοντας αυτό το πρότζεκτ, η Automobili Amos θα περάσει σε ένα νέο εγχείρημα, το οποίο θα λέγεται Lancia Delta Safarista και θα φέρει έμπνευση από την Delta που κέρδισε το ράλλυ Safari 1988, αλλά με μία πιο απλή εμφάνιση, με δύο μόνο χρώματα. Θα είναι βασισμένο στην ίδια έκδοση Lancia Delta HF Integrale 16 V με την Futurista, ενώ οι 10 μονάδες που θα κατασκευαστούν, θα κοστίζουν 570.000 ευρώ έκαστη.