Lancia Evoluzione GT: Ο βασιλιάς ζει!


H Lancia μπορεί να έσβησε στα χέρια του ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών FCA το όνειρο όμως της αναβίωσης της Delta Integrale εξακολουθεί να μας συντροφεύει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/11/2019

Εδώ και περίπου δύο χρόνια η Lancia αποτελεί και επισήμως παρελθόν από το παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα αποτελώντας ένα από τα πολλά θύματα των αποτυχημένων πολιτικών ανασυγκρότησης του άλλοτε κραταιού Fiat Group.

H φημισμένη ιταλική φίρμα ξεψύχησε στα χέρια Sergio Marchione, o οποίος και υπέγραψε τη θανατική καταδίκη ενός κατασκευαστή με ιστορία 100 και πλέον ετών. Η Lancia πέθανε όχι όμως και το όνειρο αναβίωσης της εμβληματικής Delta Integrale, που έστω και ως σχεδιαστικό… πείραμα επανέρχεται συχνά-πυκνά στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Evoluzione GT να μας θυμίσει τις μοναδικές αναλογίες ενός αυτοκινήτου που ξεχώρισε εντός και εκτός του αγωνιστικού τερέν, αφήνοντας το δικό του στίγμα στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι χαρακτηριστικοί κυκλικοί προβολείς, το γωνιώδες αμάξωμα, τα φουσκώματα των φτερών, ακόμα και οι εισαγωγές αέρα στο καπό παραπέμπουν στην Lancia Delta Integrale που πρωταγωνίστησε στα όνειρα των εφηβικών μας ετών.

H Evoluzione GT αποτελεί το έργο μιας ομάδας σχεδιαστών για λογαριασμό μιας εταιρίας που εξειδικεύεται στον τομέα της κατασκευής αεροναυπηγικών και αεροδιαστημικών εξαρτημάτων. Εξελίσσεται από το 2016 μέχρι και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στην τελική της μορφή.

Το φιλόδοξο project των ιταλών σχεδιαστών έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον διάφορων επιχειρηματικών κέντρων στη γειτονική χώρα, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να περάσει κάποια στιγμή στη γραμμή παραγωγής.

Για την ώρα αποτελεί ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο που με μαεστρία συνδυάζει την παράδοση του παρελθόντος με τα φουτουριστικά στοιχεία που οφείλει να διαθέτει ένα αυτοκίνητο που επιστρέφει από το μέλλον.