Land Rover και Virgin Galactic: Από τη γη στον ουρανό!


Στην τεχνολογική αιχμή η συνεργασία για την εξέλιξη του Discovery Sport και του SpaceShipTwo.

  • 7/8/2014

Η Land Rover και η Virgin Galactic εγκαινίασαν τον Απρίλιο του 2014 μια υψηλού τεχνολογικού επιπέδου συνεργασία, με στόχο να πάνε ακόμα παραπέρα τα όρια του ταξιδιού - στη γη και στη στρατόσφαιρα.

Η ανταλλαγή τεχνολογικών καινοτομιών μεταξύ των δύο πλευρών, η δημιουργία κοινών προγραμμάτων και την ενθάρρυνση νέων μηχανολόγων για την προώθηση ριζοσπαστικών ιδεών, αφορούν στην εξέλιξη του Virgin Galactic SpaceShipTwo (πρώτου επιβατικού διαστημοπλοίου του κόσμου) και του πρωτότυπου Land Rover Discovery Vision.

Σε αυτό το τεχνολογικό πλαίσιο, το νέο Land Rover Discovery Sport μπαίνει πια στην τελευταία φάση της εξέλιξής του, με μια στρατιά 181 πρωτοτύπων του να έχουν ήδη συμπληρώσει έντεκα χιλιάδες διαφορετικές δοκιμές σε όλη τη Γη.

Τα πρωτότυπα έχουν κάνει 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε θερμοκρασίες από -36 βαθμούς Κελσίου (στη Βόρεια Αμερική) μέχρι 42 βαθμούς (στο Ντουμπάι), σε ανηφόρες ως 40 μοίρες και κατηφόρες ως 45 μοίρες, καθώς και σε νερά βάθους άνω του μισού μέτρου.

Την ίδια στιγμή, η Virgin Galactic, προχωρώντας με αντίστοιχο ρυθμό την εξέλιξη του SpaceShipTwo, φτάνει όλο και πιο κοντά στην ίδρυση της πρώτης διαστημικής αεροπορίας και στον προγραμματισμό του πρώτου επιβατικού διαστημικού ταξιδιού στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο Murray Dietsch, Διευθυντής Προγραμμάτων της Land Rover, εξηγεί: «Ξεκινούμε μια ιδέα και περνάμε χρόνια για την τελειοποίηση του σχεδιασμού της και την ολοκλήρωση των εικονικών δοκιμών, πριν τη δούμε να δοκιμάζεται σε ένα πρωτότυπο στην άσφαλτο. Όσο προχωρά η συνεργασία μας με τη Virgin Galactic, θα είναι συγκλονιστικό να πλησιάζουμε περισσότερο στην ομάδα της και να ανακαλύπτουμε κοινούς τομείς μηχανολογίας και εξειδίκευσης».