Lexus και Τoyota στην κορυφή


Η Τοyota και η Lexus κέρδισαν για μία ακόμη φορά τη εμπιστοσύνη των Γερμανών οδηγών. Η εταιρεία J.D. Power διεξήγαγε έρευνα ικανοποίησης πελατών, και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό για τα αυτοκίνητα της Toyota και της Lexus.
  • 11/11/2002
&00 Η Τοyota και η Lexus κέρδισαν για μία ακόμη φορά τη εμπιστοσύνη των Γερμανών οδηγών. Η εταιρεία J.D. Power διεξήγαγε έρευνα ικανοποίησης πελατών, και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό για τα αυτοκίνητα της Toyota και της Lexus. Συγκεκριμένα κατάφεραν να κατακτήσουν τις κορυφαίες θέσεις σε έξι από τις επτά κατηγορίες αυτοκινήτων. Επίσης η Lexus IS200 έλαβε τον υψηλότερο δείκτη ικανοποίησης των πελατών από τα 132 μοντέλα που συμμετείχαν στην έρευαν, κερδίζοντας ποσοστό 86%.
Οι Γερμανοί οδηγοί ανέδειξαν νικήτρια την Toyota χαρίζοντάς της το υψηλότερο σκορ, με ποσοστό 83.1%. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν αποκλειστικά στην έκδοση του γερμανικού περιοδικού αυτοκινήτου "mot", το οποίο περιέγραψε το αποτέλεσμα σαν μία "συντριπτική επιτυχία, που οι άλλοι κατασκευαστές θα τολμούσαν μόνο να ονειρευτούν".
Η επιτυχία όμως των αυτοκινήτων της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας είχε και συνέχεια αφού κατέκτησαν τη δεύτερη θέση για τον ίδιο ακριβώς λόγο και στην Μ. Βρετανία.
Παράλληλα τα αυτοκίνητα Toyota και Lexus κέρδισαν τις περισσότερες διακρίσεις στην έρευνα αρχικής ποιότητας της J.D. Power & Associates 2002, μία μελέτη υψηλής ακρίβειας για την αξιολόγηση της αρχικής ποιότητας των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται στις Η.Π.Α κατακτώντας την πρώτη θέση σε εννέα από τις δεκαέξι κατηγορίες της έρευνας.