Lia Block: Πίσω από το τιμόνι του Hoonipigasus η 16χρονη κόρη του Ken Block!


Η κόρη του αδικοχαμένου Ken Block θα οδηγήσει το Hoonipigasus στην ανάβαση του Pikes Peak, ολοκληρώνοντας αυτό που άφησε στη μέση ο πατέρας της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/4/2023

Το Hoonipigasus είναι ένα από τα τελευταία δημιουργήματα του θρύλου του κόσμου του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των stunts, Ken Block, πριν χάσει τη ζωή του σε ατύχημα με snowmobile τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Αμερικανός σχεδίαζε να οδηγήσει το custom αγωνιστικό στην ανάβαση του Pikes Peak το 2022, όμως μία βλάβη στον κινητήρα του οχήματος, κατά τη διάρκεια δοκιμών πριν από το event, δεν επέτρεψε στον Block να ολοκληρώσει την «αποστολή».

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, η κόρη του Ken, Lia Block, ετοιμάζεται να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε ο πατέρας της. Η 16χρονη οδηγός αγώνων ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Instagram ότι πρόκειται να οδηγήσει το «τέρας» των 1.400 ίππων στο Pikes Peak στις 25 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Block έγραψε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα ανέβω τον λόφο με αυτό το τρελό όχημα. Αυτή θα είναι μία προσπάθεια φόρος-τιμής, και δε θα χρονομετρηθεί, επειδή χρειάζομαι μεγαλύτερη εμπειρία στο Hoonipigasus ώστε να μπορώ να τρέξω με αυτό στο Pikes Peak με αυτοπεποίθηση.»

Το εν λόγω όχημα μπορεί να μοιάζει με Porsche, όμως στην πραγματικότητα είναι ένα κεντρομήχανο αγωνιστικό μοντέλο με σωληνωτό πλαίσιο που αποδίδει 1.400 ίππους, οι οποίοι προέρχονται από έναν flat six κινητήρα με διπλό τούρμπο. Το Hoonipigasus ζυγίζει μόλις 998 kg, χωρίς να υπερβαίνει δηλαδή το «μαξιλαράκι» των 1.000 kg.

Έχει κατασκευαστεί από την BBi Autosports κι αποτελούσε πραγματικός ανταγωνιστής για το ρεκόρ στην ανάβαση του θρυλικού λόφου, όμως δεν κατάφερε ποτέ να συμμετάσχει στις χρονομετρημένες προσπάθειες, αφού το πρόβλημα με τις βαλβίδες του κινητήρα προέκυψε λίγο πριν ξεκινήσουν.

Τώρα, η Lia Block θα δώσει ακόμα μία ευκαιρία στο ακραίο μοντέλο να λάμψει σε ένα από τα υψηλότερα βουνά του Κολοράντο, χωρίς όμως να συμμετέχει στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, όπως επιβεβαίωσε κι η ίδια. Η αλήθεια είναι ότι η Lia ήδη οδηγεί σε επαγγελματικό επίπεδο, κι είναι μόλις 16 ετών, οπότε είναι ασφαλές να πούμε ότι έχει πολλά χρόνια μπροστά της να σπάσει κάθε ρεκόρ στο φημισμένο βουνό των ΗΠΑ.