Λιγότερες μετακινήσεις περισσότεροι θάνατοι στους δρόμους της Αμερικής


Αύξηση που αγγίζει το 8% παρουσίασαν τα τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους των Η.Π.Α. το 2020 παρά το γεγονός ότι οι μετακινήσεις περιορίστηκαν εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19.

  • 5/3/2021

Θα περίμενε κανείς ότι ο περιορισμός των μετακινήσεων εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 θα οδηγούσε και στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, ωστόσο, μετά και την επεξεργασία των δεδομένων της προηγούμενης χρονιάς στο συμπέρασμα που καταλήγουν οι ειδικοί είναι το ακριβώς αντίθετο.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σχετικά με τα τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στους δρόμους των Η.Π.Α. την περασμένη χρονιά είναι ενδεικτικά του φαινομένου.

Μπορεί, λοιπόν, το 2020 οι μετακινήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να μειώθηκαν κατά 13% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά, ωστόσο, ο αριθμός των τροχαίων δυστυχημάτων αυξήθηκε κατά 8%.

Το ποσοστό μπορεί να ακούγεται μικρό, παρ’ όλα αυτά περιγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει σημειωθεί από το 1924! Σε απόλυτους αριθμούς, το 2020 στους δρόμους των Η.Π.Α. έχασαν τη ζωή τους 42.060 άνθρωποι, όταν το 2019 οι απώλειες έφτασαν τους 39.107.

Η σχέση διανυθέντων χιλιομέτρων ανά θάνατο παρουσίασε αύξηση της τάξης του 24%, ενώ στα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν το 2020 τραυματίστηκαν 4,8 εκατομμύρια άνθρωποι με το συνολικό κόστος των υλικών ζημιών, των τραυματισμών και των θανάτων να υπολογίζεται σε 474,4 δισεκατομμύρια δολάρια.