LIVE: Pininfarina Batistta, το ισχυρότερο ιταλικό hypercar


Σίγουρα ένα από τα εντυπωσιακότερα οχήματα στη Γενεύη. Η Pininfarina Batistta δείχνει ότι το ηλεκτρικό μέλλον της αυτοκίνησης θα είναι όμορφο αλλά και ισχυρότερο από ποτέ ως τώρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/3/2019

Δεν ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις. Το (φυσικά) όμορφο σχήμα του, απότοκο της γενικότερης ιταλικής παράδοσης και κουλτούρας, ή τη μέγιστη ισχύ του που φτάνει τους 1.900 PS! Το αυτοκίνητο φέρει το όνομα του Giovanni Battista Farina, του ιδρυτή της «Carrozzeria Pininfarina» και πρόκειται για ένα hypercar «Μεγάλου Τουρισμού», όπως έγινε γνωστό. 

Είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο «παραγωγής» της Pininfarina. Το μονοκόκ πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και οι μπαταρίες του φιλοξενούνται εντός αυτού. Έχουν χωρητικότητα 120 kWh και δίνουν αυτονομία κίνησης έως 450 km, πριν την αναγκαστική φόρτισή τους. Ωστόσο, οι επιδόσεις του είναι αυτές που κόβουν την ανάσα, ενίοτε κυριολεκτικά. Η Batistta διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό που αποδίδουν συνολικά 1.900 PS και 2,300 Nm μέγιστης ροπής!

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε λιγότερο από 2,0 sec ενώ για το 0-300 km/h χρειάζεται λιγότερο από 12,0 sec. Η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 350 km/h ενώ διαθέτει κεραμικά δισκόφρενα διάστασης 390 mm εμπρός και 380 mm πίσω.

Η Pininfarina Batistta εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Rimac, σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρική διάταξή της. Το εσωτερικό της διαθέτει μια κεντρικά τοποθετημένη μεγάλη οθόνη και τα υλικά που το αποτελούν είναι κορυφαίας ποιότητας.