LIVE: Το Skoda Kamiq λάμπει στη Γενεύη!


Είναι ένα από καινούργια μοντέλα της Crossover κατηγορίας που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών εντός του 2019 και προορίζεται για να αυξήσει περισσότερο τις πωλήσεις της Skoda.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/3/2019

Το νέο μοντέλο της τσεχικής εταιρείας δημιουργήθηκε ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ευρύχωρο και πρακτικό, στοιχεία που διακρίνουν όλα τα μοντέλα της Skoda. Θα έχει καλό επίπεδο εξοπλισμού και πολλά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, καθώς και αυξημένη δυνατότητα διασυνδεσιμότητας.

Αναφορικά με τους κινητήρες, το Kamiq θα διατίθεται με τον 1.0 TSI των 115 PS τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων όσο και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Επίσης, θα διατίθεται και με τον 1.5 TSI των 150 PS με σύστημα «ACT» (απενεργοποίησης δύο εκ των τεσσάρων κυλίνδρων), είτε με χειροκίνητο είτε με DSG κιβώτιο ταχυτήτων. Τέλος, θα εφοδιάζεται και με τον 1.6 TDI των 115 PS, ενώ θα διατίθεται και σε έκδοση με το «Sport Chassis Control», στο οποίο το ύψος του οχήματος από το έδαφος είναι κατά 10 mm χαμηλότερο.