Lockdown: Υπόθεση για γερά νεύρα - Δείτε έναν μοτοσικλετιστή να χτυπά αστυνομικό (Video)


Δείτε έναν Ισπανό αστυνόμο πως αντιδρά σε μια αψυχολόγητη προκλητική ενέργεια ενός νεαρού μοτοσικλετιστή που αψήφησε τα περιοριστικά μέτρα.

  • 30/3/2020

Το Lockdown που έχει επιβάλει κατά μία έννοια ο κορωνοϊός είναι μια κατάσταση για γερά νεύρα. Ειδικά σε χώρες και περιοχές, όπου η πανδημία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με τα κρούσματα και τους νεκρούς να αυξάνονται εκθετικά, τότε όλων τα νεύρα τεντώνονται και πολλές φορές τα ξεπερνούν. Μέχρι χτες στην Ισπανία έχουν καταγραφεί περίπου 79.000 κρούσματα (περισσότερα και από την Κίνα!) με πάνω από 6.500 θανάτους...

Τώρα, στο παρακάτω βίντεο που καταγράφηκε από smartphone και κυκλοφορεί στο Facebook θα δείτε σε μία πόλη της Ισπανίας έναν αναβάτη μοτοσικλέτας να τον σταματά η αστυνομία για έλεγχο. Ο νεαρός μοτοσικλετιστής έχει ανεβάσει το κράνος του και ακούει τον καραφλό αστυνομικό να τον κατσαδιάζει που δεν λαμβάνει σοβαρά τα μέτρα περιορισμού για την κυκλοφορία.

Ότι πάντως και αν του έλεγε ο αστυνομικός ο νεαρός φαίνεται πως φτάνει στο όριο του και κάνει ένα πολύ σοβαρό λάθος: να τον χτυπήσει στο στήθος! Όπως καταλαβαίνετε το να χτυπήσει κανείς έναν αστυνομικό πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ατόπημα και όπως ήταν λογικό τα όργανα της τάξης των πετούν κάτω από την μηχανή και τον γυρίζουν μπρούμυτα για να του περάσουν τις χειροπέδες. Μία άσχετη λεπτομέρεια είναι πως το περιπολικό που καταφτάνει είναι υβριδικό Toyota Prius.

Ηθικό δίδαγμα: Επειδή και πρόσφατα είχαμε ένα ανάλογο περιστατικό στη χώρα μας αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε είναι πως τα μέτρα περιορισμού αφορούν το γενικότερο καλό και για αυτό θα πρέπει ο καθένας μας να περιορίζει τα «εγώ» του και να έχει περισσότερη υπομονή μπροστά σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση.

Ευτυχώς, στην χώρα μας τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα και ελεγχόμενα σε ότι αφορά στην πανδημία. Ωστόσο, σε χώρες όπως η Ισπανία ο κόσμος έχει αρχίσει να θολώνει και να παρατηρείται ένα νέο κύμα παρενόχλησης και bullying. Όπως αυτό με αρκετούς που βγαίνουν στα μπαλκόνια για να φτύνουν τους περαστικούς πεζούς. Ψυχραιμία!