Lotus Emira V6 First Edition: Δυναμικό shakedown στην πίστα (video)


Η Lotus παρουσίασε ένα μικρό φιλμ της Lotus Emira σε δράση, που δείχνει την πολυαναμενόμενη V6 First Edition να φτάνει στα όριά της στην εμβληματική πίστα δοκιμών Hethel.

  • 17/12/2021

Ο Gavan Kershaw, Διευθυντής, Attributes & Product Integrity, Lotus Cars, ηγείται της δυναμικής εξέλιξης κάθε Lotus και αποτελεί μέρος της έμπειρης ομάδας που σχεδιάζει τον οδηγικό χαρακτήρα των Lotus. Εν μέσω πλαγιολισθήσεων, εξηγεί τις εξαιρετικές επιδόσεις της Emira τόσο στην πίστα όσο και στο δρόμο, προσθέτοντας:

«Με τη διάταξη V6 των 3,5 λίτρων και τον υπερσυμπιεστή, ξεκινάς να επιταχύνεις από τις 1.500 rpm και το αυτοκίνητο τραβάει και τραβάει και τραβάει... Δυναμώνει και δυναμώνει όσο αυξάνονται οι στροφές. Αυτή είναι η αίσθηση ενός αληθινού σπορ αυτοκινήτου».

Ο Gavan εξηγεί επίσης την απόδοση του αυτοκινήτου, καθώς και τις τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης – Tour, για μέγιστη σταθερότητα και έλεγχο, Sport, για μεγαλύτερη ελευθερία και απόκριση στο γκάζι, Race, με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική που προέρχεται από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και αναθεωρημένο πίνακα οργάνων και Fully off, όπου ο έλεγχος ευστάθειας είναι εντελώς απενεργοποιημένος. Και καταλήγει: «Όλο το πακέτο είναι ρυθμισμένο για να σου δώσει τη μέγιστη ανταμοιβή και αυτοπεποίθηση.