Lotus Evora 400: Ακούστε τον συγκλονιστικό ήχο του V-6 των 400 PS (video)


To βρετανικό sportscar έχει –με διαφορά- τον πιο... γλυκό ήχο που έχουμε ακούσει ποτέ από V-6 κινητήρα ο οποίος, παρεμπιπτόντως, προέρχεται απ' το Toyota Camry. Απολαύστε τον.

  • 9/2/2022

H Evora 400 είναι ένα από τα πιο σημαντικό μοντέλα της Lotus που παρουσίασε την προηγούμενη δεκαετία και μπορεί να κινείται με εντυπωσιακά γρήγορο τρόπο χάρη στον V-6 κινητήρα των 3.5 L. που αποδίδει 400 PS/7.000rpm και ροπή 410 Nm.

Η τελική ταχύτητα είναι 300 km./h -στην έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο- ενώ η κάθετη δύναμη που δημιουργείται στην ταχύτητα των 240 km/h ορίζεται στα 32 κιλά.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ο ίδιος κινητήρας χρησιμοποιείται και στο Toyota Camry. Η βρετανική φίρμα σε μια προσπάθεια να διατηρήσει χαμηλά το κόστος παραγωγής του μοντέλου αποφάσισε να δανειστεί το αξιόπιστο σύνολο, το οποίο είχε όλες τις προδιαγραφές για να ταιριάξει «γάντι» στη δική τους αεροδυναμική πρόταση.

Και πράγματι, το εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορεί να το αντιληφθεί ο καθένας ακούγοντας την Evora 400 να «ουρλιάζει» όταν το πόδι πιέζει το δεξί πεντάλ.

Ακούστε τον εντυπωσιακό ήχο στο παρακάτω video…