M Performance αξεσουάρ για τις BMW X3 M και X4 M


Την περαιτέρω αισθητική και αεροδυναμική βελτίωση προσφέρει η BMW για τις X3 M και X4 M, δημιουργώντας μια νέα γκάμα M Performance αξεσουάρ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/6/2019

Για εκείνους που η επιβλητική εμφάνιση των BMW X3 M και X4 M δεν είναι αρκετή, η βαυαρική φίρμα δημιούργησε μια νέα σειρά αξεσουάρ που αναβαθμίζουν περαιτέρω το παρουσιαστικό των δύο κορυφαίων SUV.

Τα M Performance Parts που διατίθενται πλέον τόσο για την BMW X3 M όσο και για την Χ4 M, έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα της βαυαρικής φίρμας προσφέροντας πλήθος επιλογών για τις επιφάνειες του αμαξώματος αλλά και τον θάλαμο των επιβατών.

Τα αεροδυναμικά πτερύγια κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ανθρακόνημα ξεχωρίζουν, συμβάλλοντας στην αεροδυναμική βελτιστοποίηση των αυτοκινήτων και περιορίζοντας το συνολικό βάρος τους.

Στο εσωτερικό, αντιστοίχως, τον πρώτο λόγο έχει το M Performance Pro τριάκτινο τιμόνι, το οποίο συνδυάζει το ανθρακόνημα με τις επενδεδυμένες από Alcantara επιφάνειες.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, είναι τα κόκκινα στοιχεία που συναντά κανείς στους ανθρακονημάτινους μοχλοδιακόπτες αλλαγής ταχυτήτων -τα γνωστά σε όλους paddles- και στα μπουτόν επιλογής των προγραμμάτων οδήγησης.

Να θυμίσουμε ότι η X3 M και η X4 M εφοδιάζονται με τον εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα των 3,0 λίτρων, η απόδοση του οποίου φτάνει τους 480 ίππους και τα 600 Nm ροπής, ενώ το σύστημα μετάδοσης αποτελείται από το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων Steptronic και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης xDriver.

Σύμφωνα με τη βαυαρική φίρμα, η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται τουλάχιστον στην περίπτωση της Χ3 Μ σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα.