Maserati: Ειδικές εκδόσεις για την πρώτη γυναίκα πιλότο της F1 (photos)


Πρόκειται για την Ιταλίδα Maria Teresa de Filippis, που έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και έγινε έμπνευση για την παρουσίαση δύο ειδικών εκδόσεων των Levante και Ghibli.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MASERATI
  • 14/10/2022

Η Maria Teresa de Filippis γεννήθηκε το 1926 στο Margliano της Ιταλίας, και αποτελεί σύμβολο για τη συμμετοχή του γυναικείου φύλου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς υπήρξε η πρώτη γυναίκα πιλότος που αγωνίστηκε στη Formula 1. Συμμετείχε σε 5 αγώνες κατά τη διάρκεια των σεζόν 1958 και 1959, μετά την επιτυχημένη καμπάνια της Maserati με τον Juan Manuel Fangio το 1957, με τη 10η θέση να είναι το καλύτερό της αποτέλεσμα.

Η συνεργασία της με τη Maserati στη Formula 1 δεν ήταν πολύχρονη, όμως η de Filippis γράφτηκε στην ιστορία του σπορ, όντας η πρώτη γυναίκα που οδήγησε ένα μονοθέσιο F1, τη Maserati 250F. Τώρα, η Maserati τιμά την πρωτοπόρο Ιταλίδα με δύο ειδικές εκδόσεις FTributo για τις Maserati Levante και Ghibli.

Τόσο η Ghibli όσο και η Levante θα είναι διαθέσιμες σε δύο χρωματισμούς ειδικούς για τη συγκεκριμένες εκδόσεις, ονόματι 'Arancio Devil', εμπνευσμένο από το προσωνύμιο της de Filippis, «she-devil», και 'Grigio Lamiera', που αντιπροσωπεύει το χρώμα της επιφάνειας μιας πίστας, το «σπίτι της Maserati».

Οι αλλαγές που φέρουν τα οχήματα είναι αποκλειστικά οπτικές, με τη Maserati να τοποθετεί ένα σετ τροχών 21 ιντσών ματ γκρι χρώματος με μπλε λεπτομέρειες, στην έκδοση 'Arancio Devil', οι οποίες ταιριάζουν απόλυτα με τις μπλε λεπτομέρειες και σήματα που φέρει το μοντέλο σε όλο το αμάξωμα. Αντίστοιχα, για την απόχρωση 'Grigio Lamiera' έχουν προτιμηθεί τροχοί του ίδιου μεγέθους σε μάυρο χρώμα με πορτοκαλί λεπτομέρειες, κάνοντας αντίθεση και συμπληρώνοντας τη χρωματική παλέτα.

Στο εσωτερικό, οι χρωματικοί συνδυασμοί παραμένουν ίδιοι, με τη Maserati να επιλέγει να επενδύσει την καμπίνα της πορτοκαλί FTributo με μαύροδέρμα 'Pione Fiore' στα καθίσματα, το ταμπλό και την κεντρική κονσόλα. Για την γκρι έκδοση του μοντέλου, το εσωτερικό φέρει μία μείξη σκούρου πορτοκαλί και μαύρου δέρματος.