Maserati GranTurismo: Έρχεται το 2024 «φορώντας» τον V6 Nettuno κινητήρα της MC20 (photos)


Η Maserati δίνει στην GranTurismo τον V6 Nettuno κινητήρα της MC20 και τη μεταμορφώνει σε βενζινοκίνητο μοντέλο, προσφέροντάς της νέα εμφάνιση.

  • ΦΩΤΟ: MASERATI
  • 15/9/2022

Μετά την αποκάλυψη της ηλεκτρικής Maserati GranTurismo Folgore, το μοντέλο έρχεται και στη ΜΕΚ εκδοχή του, με τους Ιταλούς να του προσφέρουν τον V6 Nettuno της MC20. Το τελευταίο teaser του μοντέλου κάνει ξεκάθαρο ότι το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την Modena και την Trofeo.

Η νέα Maserati GranTurismo αναμένεται να καταφτάσει μέσα στο 2023 και αποτελεί έναν συνδυασμό της V6 GranTurismo και της Folgore, με τις αλλαγές να έχουν επικεντρωθεί στο μπροστινό μέρος του αμαξώματος: Η «παλιά» GranTurismo έχει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο μπροστινό μέρος, αλλά και διαφορετική γρίλια.

Το πλαϊνό του οχήματος είναι πανομοιότυπο με την ηλεκτρική Folgore, με μόνη διαφορά τις ζάντες, οι οποίες αφήνουν εκτεθειμένο μεγαλύτερο μέρος των δισκόφρενων, κάνοντάς τα πιο ευδιάκριτα. 

Στο πίσω μέρος, η GranTurismo φέρει 4 εξατμίσεις και έναν επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, ενώ πολλές λεπτομέρειες έχουν προστεθεί, όπως για παράδειγμα ο σχεδιασμός των LED φαναριών και της ενιαίας αεροτομής.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Maserati δεν έχει αποκαλύψει πόση δύναμη προσφέρει ο διπλός τούρμπο V6 κινητήρας Nettuno χωρητικότητας 3,0 L σε κάποια από τις δύο εκδόσεις που θα είναι διαθέσιμες στη νέα GranTurismo. Ο ίδιος κινητήρας, όμως, χρησιμοποιείται και για την MC20, οπότε η απόδοσή του είναι γνωστή: 630 PS ιπποδύναμης και 729 Nm ροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο V6 Nettuno θα αποδίδει περίπου στα ίδια επίπεδα και στην GranTurismo, όμως αναμένεται να παρουσιαστεί -τουλάχιστον αρχικά- με μικρότερη ισχύ, προσφέροντας 530 PS και 619 Nm ροπής. Σε αυτά τα επίπεδα κυμαίνεται και η δύναμη της Maserati Grecale Trofeo, του πολυτελούς και πανίσχυρου SUV των Ιταλών.

Η Maserati δημοσίευσε αρκετές ημι-κατασκοπευτικέςφωτογραφίες του μοντέλου, όπου φαίνεται να μην έχει προτιμηθεί το καμουφλάζ ως μοτίβο διακόσμησης, αλλά το έμβλημα της εταιρείας και λογότυπα που σηματοδοτούν τα 75 χρόνια λειτουργίας της.

Καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας, εικασίες θέλουν τη MaseratiGranTurismo να έρχεται στην αγορά μέσα στο 2023, μαζί με την πλήρως ηλεκτρικήFolgore.