Maserati Grecale Mission from Mars: Μια ειδική έκδοση βγαλμένη από… άλλον πλανήτη (video)


Το πρόγραμμα Maserati Fuoriserie πήρε στα χέρια του τη νέα Grecale και τη έκανε μια… βόλτα μέχρι τον  Κόκκινο Πλανήτη.

  • 24/3/2022

Λίγες ώρες μετά την επίσημη αποκάλυψη της Maserati Grecale οι Ιταλοί τράβηξαν το κάλυμμα από μία one-off έκδοση του νέου crossover που όπως τονίζουν έχει αντλήσει την έμπνευσή της από το διάστημα και συγκεκριμένα από τον πλανήτη Άρη.

Η ονομασία του μοντέλου είναι «Maserati Grecale Mission from Mars» και ο σχεδιασμός έγινε από το πρόγραμμα Maserati Fuoriserie. Τι, όμως, διαφορετικό φέρει; Το πρώτο και κυριότερο είναι το πορτοκαλί χρώμα που οι Ιταλοί ονομάζουν Galactic Orange και η έμπνευσή του προήλθε από την ορυκτή σκόνη του Κόκκινου Πλανήτη.

Από εκεί και πέρα στους τροχούς συναντάμε ένα set της Vortex, στην τελευταία κολώνα έχει τοποθετηθεί η τρίαινα σε ιριδίζον χρώμα ενώ έχει προστεθεί και ένα μεταλλικό logo με ανάγλυφη μορφή στο κάτω μέρος.

Παρεμβάσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό όπου η Maserati έχει χρησιμοποιήσει στις επιφάνειες έναν συνδυασμό δέρματος και Alcantara, η σχεδίαση των μπροστινών καθισμάτων έχει «δανειστεί» στοιχεία από τη στολή των αστροναυτών ωστόσο το πιο εντυπωσιακό στοιχείο βρίσκεται στην οροφή όπου έχουν ενσωματωθεί "διαγαλαξιακά" γραφικά προσφέροντας μια μοναδική θέα στον έναστρο ουρανό.

Η Maserati δεν ανακοίνωσε κάποια διαφοροποίηση στα τεχνικά χαρακτηριστικά ενώ καμία αναφορά δεν υπήρξε και για την τιμή του μοντέλου η οποία αναμενόμενα θα είναι αρκετά πιο υψηλή σε σχέση με τη βασική έκδοση.

Δείτε το video…

Πηγή: Maserati