«Μαχητικό» εδάφους! Το νέο coupe SUV της Renault θα ονομάζεται Rafale! (photos-video)


Όλα είναι έτοιμα για την παρουσίαση του νέου SUV της Renault, το οποίο κουβαλά ένα βαρύ όνομα για τη γαλλική φίρμα. Διαβάστε την ιστορία του πρώτου αεροσκάφους Rafale.

  • 16/5/2023

Η Renault αποκάλυψε επίσημα την ονομασία του νέου της coupe SUV και αυτή θα είναι Rafale! Το μοντέλο θα ολοκληρώσει τη γκάμα της γαλλικής φίρμας από μοντέλα που θα τροφοδοτούνται με υβριδικούς κινητήρες E-Tech και θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-CD. Θα ανήκει στην κατηγορία D ενώ θα πάρει τη σκυτάλη από το Austral και το νέο Espace που είναι διαθέσιμο με πέντε ή επτά θέσεις επιβατών.

Η ονομασία Rafale έχει τις ρίζες της στο ένδοξο παρελθόν της Renault στον αέρα. Βλέπετε στις αρχές του 20ου αιώνα η Renault ήταν ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές κινητήρων που χρησιμοποιούνταν τόσο σε αυτοκίνητα όσο σε τρένα και αεροπλάνα.

Το πρώτο Rafale της ιστορίας
Το πρώτο Rafale της ιστορίας

Ο ιδρυτής Louis Renault είχε πάθος με τα αεροπλάνα και έτσι το 1933 η εταιρεία του προχώρησε στην εξαγορά του κατασκευαστή Caudron. Κάπως έτσι προέκυψε η νέα εταιρεία Caudron Renault και έκτοτε όλα τα αεροσκάφη «βαφτίστηκαν» με ονόματα που είχαν σχέση με τον άνεμο: Το C460 έγινε Rafale (ριπή), το C500 έγινε Simoun (ένας άνεμος της ερήμου) και το C640 έγινε Typhon (τυφώνας).

Το πρώτο Rafale που εμφανίστηκε ήταν ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αεροσκάφος που είχε σχεδιαστεί για να σπάει ρεκόρ και πολλά από αυτά έγιναν με την διάσημη αεροπόρο Helene Boucher στο cockpit. Ένα από αυτά σημειώθηκε στις 11 Αυγούστου του 1934 όταν έγινε η πρώτη γυναίκα που κάλυψε απόσταση 1.000 km αναπτύσσοντας ταχύτητα μεγαλύτερη των 445 km/h.

Η εμβληματική σχεδίαση του Caudron Renault Rafale προήλθε από το πενάκι του Marcel Riffard. Ο πρωτοπόρος αεροναυπηγός σχεδίασε επίσης αυτοκίνητα για τη Renault όπως το Nervasport και το Viva Grand Sport, με την Boucher να πρωταγωνιστεί στις διαφημίσεις της εποχής.

Η Renault αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η επιλογή Rafale για το νέο της coupe SUV δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού θέλει να επικοινωνήσει τον μοναδικό χαρακτήρα του μοντέλου που στόχο έχει να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία του.

Η επίσημη αποκάλυψη της νέας προσθήκης στη γκάμα της Renault έχει προγραμματιστεί για την 18η Ιουνίου στο 54ο Paris Air Show που θα γίνει στο Le Bourget.