Mazda: Καινούργια ανταλλακτικά για το MX-5 της 1ης γενιάς και στην Ευρώπη


Οι ιδιοκτήτες του κλασικού MX-5 μπορούν με τα ολοκαίνουργια ανταλλακτικά να του εξασφαλίσουν μια δεύτερη νεότητα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MAZDA
  • 23/10/2020

Πριν από τρεις και πλέον δεκαετίες το Mazda MX-5 ήταν το πιο καυτό νέο της αυτοκίνησης, καθώς έφερνε στο προσκήνιο μια κατηγορία που και τότε ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Στα θετικά του η όμορφη εμφάνιση με τους χαρακτηριστικούς αναδιπλούμενους προβολείς, οι μικρές του διαστάσεις και η μαλακή οροφή, χωρίς ίχνος επένδυσης που ο οδηγός την ανοιγόκλεινε χωρίς καν να σηκωθεί από τη θέση του.

Σήμερα 30 και πλέον χρονιά μετά οι οροφές των ΜΧ-5 της πρώτης γενιάς, που πολλοί τα λένε και Miata χρησιμοποιώντας την αμερικάνικη επωνυμία του μοντέλου, θα έχουν σίγουρα φθορές όπως άλλωστε και άλλα εξαρτήματα του κλασικού πια roadster που έχει φανατικούς οπαδούς και θεωρείται και συλλεκτικό.

Προκειμένου τα MX-5 της πρώτης γενιάς να παραμείνουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση και να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες τους η Mazda αποφάσισε να διαθέσει και στην Ευρώπη, μετά την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, καινούργια ανταλλακτικά. Τα οποία κατασκευάζονται με σύγχρονες μεθόδους προκειμένου να είναι και καλύτερης ποιότητας και μεγαλύτερης αντοχής αλλά θυμίζουν στα πάντα, ακόμα και στην αφή αν είναι π.χ. στοιχεία του διάκοσμου, τα γνήσια.

Συνολικά είναι διαθέσιμα 117 ανταλλακτικά για αριστεροτίμονα μοντέλα και 156 για δεξιοτίμονα. Σε αυτά περιλαμβάνονται η μαλακή οροφή με πίσω παρμπρίζ αντίστοιχο με το αρχέτυπο, οι ζάντες της Enkei αλλά π.χ. και βίδες.