Mazda ΜΧ-5: Πολύ σκληρό για να «πεθάνει»


Ο λαός ζητά MX-5 και η Mazda του το δίνει, αφού όπως ενημέρωσαν οι Ιάπωνες το εμβληματικό roadster θα αποτελεί πάντα μέρος της γκάμας τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/2/2023

Με τα μη-ηλεκτρικά οχήματα να λιγοστεύουν όλο και περισσότερο, η Mazda καθησυχάζει τους λάτρεις του αγαπημένου roadster ότι το MX-5 είναι εδώ για να μείνει.

Ο Martijn ten Brink, διευθυντής της Mazda στην Ευρώπη, επιβεβαίωσε στο βρετανικό Autocar ότι η τρέχουσα, τέταρτη γενιά ND του MX-5, θα συνεχίσει να ανανεώνεται και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφαιρεθεί από την γκάμα της εταιρείας

«Πως γίνεται να παραμείνεις πιστός σε ό,τι αντιπροσωπεύει το αυτοκίνητο, με το να το εισάγεις στην επόμενη γενιά τεχνολογιών;» αναρωτήθηκε ο ten Brink, αναφερόμενος στον απόγονο της γενιάς ND. «Αυτό δεν το έχουμε ανακαλύψει ακόμα. Όμως μπορώ να πω με σιγουριά για την Mazda, ότι το MX-5 δε θα πεθάνει ποτέ.»

Αν η Mazda επέλεγε να ακολουθήσει τη στρατηγική που είχε υιοθετήσει με τις προηγούμενες γενιές του μοντέλου, με τον κύκλο ζωής κάθε γενιάς να είναι περίπου 8 χρόνια, θα περιμέναμε το MX-5 να λάβει την πέμπτη του γενιά, δηλαδή την NE, μέχρι το 2025. Φυσικά, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, όμως είναι σίγουρο ότι το άκρως επιτυχημένο μοντέλο θα παραμείνει στον κατάλογο της εταιρείας για πολλά ακόμα χρόνια, ή και για πάντα, όπως άλλωστε δήλωσε χαρακτηριστικά ο ten Brink.

«Πιστεύω ότι το MX-5 θα συνεχίσει να υπάρχει για πάντα και θα πρέπει να προσαρμόζεται στις τάσεις και τις ανάγκες της κάθε εποχής. Αυτό αποτελεί μεγάλη πρόκληση, και ο κόσμος είναι ιδιαίτερα παθιασμένος γι αυτό το μοντέλο.

«Φυσικά, όπως φαντάζεστε, ο καθένας έχει τη δική του άποψη για το ποια κατεύθυνση θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Οπότε είμαι πολύ περίεργος να δω που θα καταλήξει και ποια μορφή θα λάβει, όμως σίγουρα θα παραμείνει μέρος της γκάμας,» κατέληξε ο ten Brink.