McLaren GT vs Bentley Continental GT: Βρετανικός εμφύλιος υπό βροχή (Video)


Δύο οκτακύλινδρα βρετανικά sportscars μάχονται μέχρις εσχάτων υπό βροχή συνθέτοντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό

  • 5/2/2020

Ως γνωστών οι Βρετανοί ειδικεύονται στην κατασκευή sportscars με την McLaren αλλά και την Bentley να κρατούν τη σημαία ψηλά σε μια κατηγορία όπου ο γερμανόφωνος ανταγωνισμός προελαύνει.

Αυτή η μάχη ωστόσο δεν πρόκειται να δοθεί ανάμεσα στις βρετανικές και στις γερμανικές υπερδυνάμεις αλλά ανάμεσα σε δύο προτάσεις που ανήκουν στο ίδιο στρατόπεδο.

Επί της ουσίας πρόκειται για έναν βρετανικό εμφύλιο, μεταξύ της McLaren GT και της Bentley Continental GT, δύο αυτοκίνητα που πέρα από την καταγωγή μοιράζονται και αλλά κοινά στοιχεία.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των διπλά υπερτροφοδούμενων V8 κινητήρων χωρητικότητας 4,0 λίτρων, οι οποίοι αναλαμβάνουν να χαρίσουν τις απαιτούμενες επιδόσεις σε δύο τετράτροχα που χωρίς αμφιβολία γνωρίζουν πολύ καλά πώς να τις αξιοποιήσουν.

Στην περίπτωση της McLaren το οκτακύλινδρο σύνολο αποδίδει 612 ίππους και 630 Nm ροπής ενώ η Continental GT καλείται να διαχειριστεί 542 ίππους και 770 Nm ροπής.

Το σημαντικό μεγαλύτερο βάρος της Bentley φαντάζει καθοριστικό για την έκβαση της εμφύλιας διαμάχης, ωστόσο, η παρουσία της τετρακίνησης ανάμεσα στις προδιαγραφές της επιβλητικής Bentley αλλάζει και πάλι τις ισορροπίες σε ένα τερέν με χαμηλό -εξαιτίας της βροχής- συντελεστή πρόσφυσης.

Με αυτά και με αυτά, η μάχη ανάμεσα σε δύο τόσο ίδια αλλά τόσο διαφορετικά sportscars κρίθηκε στις λεπτομέρειες με μοναδικό κερδισμένο όλους εμάς που έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ξανά και ξανά το video που ακολουθεί.