Με 1.400άρη κινητήρα το νέο Leon Cupra


Η SEAT ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ LEON CUPRA ΘΑ ΕΦΟΔΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ PLUG-IN ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ TSI ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΤΟΥ 1,4 ΛΙΤΡΟΥ.

  • 5/1/2020

Υβριδική θα είναι η επόμενη γενιά του Leon Cupra σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που προέρχονται από το εσωτερικό της Seat.

To δημοφιλές hothatch θα εξοπλιστεί με ένα plug-in υβριδικό σύνολο αφετηρία του οποίου θα αποτελέσει ο γνωστός TSI κινητήρας του 1,4 λίτρου.

Η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συνόλου θα φτάνει τους 244 ίππους, ενώ η «ηλεκτρική» αυτονομία θα αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα.

Με αυτόν τον τρόπο η Seat προσθέτει στην γκάμα της μια πρόταση με ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, χωρίς παρόλα αυτά να χάνει την επαφή της με ένα κοινό που αρέσκεται στις υψηλές επιδόσεις.

Σίγουρα οι 244 ίπποι δεν τοποθετούν το Leon Cupra στην κορυφή της κατηγορίας του, ωστόσο, αποτελεί μια εξαιρετική βάση πάνω στην οποία οι Ισπανοί θα επιχειρήσουν να χτίσουν το νέο τους brand που για την ώρα τουλάχιστον σχοινοβατεί.

Πληροφορίες θέλουν τη Seat να προχωρά και στην παραγωγή του Leon Cupra R το οποίο και θα κινείται στην περιοχή των 300 ίππων, αξιοποιώντας την παρουσία του δίλιτρου TSI κινητήρα κάτω από το καπό του.

Περισσότερα στοιχεία για τις εκδόσεις υψηλών επιδόσεων του νέου Seat Leon είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθούν στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας του αυτοκινήτου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιανουαρίου.