Με 20 κυλίνδρους και 2.800 ίππους στο δυναμόμετρο (Video)


Ένα θηριώδες Dodge Viper με δύο V10 κινητήρες χωρητικότητας 8,0 λίτρων αναμετράται με το δυναμόμετρο.

  • 16/2/2020

Η υπερβολή είναι μια σχετική έννοια. Για τους περισσότερους κατοίκους αυτού του πλανήτη ένας V10 κινητήρας χωρητικότητας 8,0 λίτρων θα ήταν κάτι παραπάνω από αρκετός για να υποστηρίξει τις αυτοκινητικές φιλοδοξίες τους, δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τον ιδιοκτήτη ενός Dodge Viper, ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει ένα από τα ταχύτερα τετράτροχα του κόσμου σε ευθεία γραμμή.

Έτσι αποφάσισε να τοποθετήσει στη δική του «οχιά» όχι έναν δεκακύλινδρο κινητήρα αλλά δύο, με το αποτέλεσμα, το οποίο καταγράφηκε στις οθόνες του δυναμόμετρου, να τον δικαιώνει.

Ανεξαρτήτως επιδόσεων, λοιπόν, το γεγονός ότι ένα project με την πολυπλοκότητα του συγκεκριμένου Viper κατέστη πλήρως λειτουργικό αποτελεί ένα μικρό θαύμα για το οποίο ο δημιουργός του θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος.

Τα εντυπωσιακά φαινόμενα που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της δυναμομέτρησης φαντάζουν απολύτως φυσιολογικά για το μέγεθος τις ισχύος που παράγουν οι δύο V10 κινητήρες των 8,0 λίτρων οι οποίοι παρεμπιπτόντως επέζησαν της επίπονης διαδικασίας.