Με 250.000 ευρώ μπορείτε να αγοράσετε τη λιμουζίνα του Βλάντιμιρ Πούτιν


Η Aurus άνοιξε την πρώτη της αντιπροσωπεία στη Μόσχα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες, αρχής γενομένης από την Κίνα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/8/2019

Οι ρωσικές προεδρικές λιμουζίνες έχουν τη δική τους ενδιαφέρουσα ιστορία Οι Zil όπως ονομάζονταν προορίζονταν μόνο για τα κυβερνητικά στελέχη και όχι για τους κοινούς θνητούς. Όσο ευκατάστατοι και προβεβλημένοι και αν ήταν αυτοί.

Η εξέλιξή τους όμως κάποια στιγμή σταμάτησε και ο Βλάντιμιρ Πούτιν χρησιμοποιούσε για της επίσημες μετακινήσεις θωρακισμένες Mercedes S-Class. Ήθελε όμως μια αμιγώς ρωσική προεδρική λιμουζίνα και έτσι δημιουργήθηκε η μάρκας Aurus και το Senat, που μοιάζει αρκετά με Rolls Royce και είναι το πρώτο της μοντέλο. Το οποίο είναι διαθέσιμο τόσο σε απλές όσο και σε επιμηκυμένες εκδόσεις, με τις τελευταίες να είναι και θωρακισμένες.

Από την αρχή της ίδρυσης της Aurus ήταν σαφές πως τα αυτοκίνητά της θα διατίθενται και στο ευρύ κοινό, ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει εκτός από λιμουζίνες διαφόρων μεγεθών και SUV αλλά και πολυμορφικό. Προκειμένου να καλύπτονται όλες οι ανάγκες μετακίνησης των Ρώσων αξιωματούχων αρχικά και των πελατών της μάρκας στη συνέχεια.

Έτσι λοιπόν η Aurus άνοιξε την πρώτη της αντιπροσωπεία, η οποία δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται στη Μόσχα. Όπου τα εγκαίνια έγιναν με κάθε επισημότητα, παρουσία αρκετών υπουργών. Ανάμεσά τους και ο έχων το χαρτοφυλάκιο της βιομηχανίας και του εμπορίου Denis Manturov, ο οποίος δήλωσε πως η επόμενη αντιπροσωπεία θα ανοίξει έως το 2021 στην Κίνα.

Οι τιμές των Senat ξεκινούν από περίπου 250.000 ευρώ και ανεβαίνουν σημαντικά ειδικά για τις θωρακισμένες εκδόσεις. Το υβριδικό σύστημα πρόωσης αποδίδει 598 ίππους και 880 Nm, ενώ για το 2025 προγραμματίζεται και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση.