Με 250 ίππους η νέα Toyota GR Corolla


Σε λιγότερο από δύο χρόνια η Toyota θα παρουσιάσει μια «καυτή» έκδοση και του διαχρονικού best seller της, της Corolla.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/2/2020

H Toyota φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να ενισχύσει το σπορ χαρακτήρα της γκάμας της, αξιοποιώντας βέβαια τόσο την παρουσία της όσο και τις επιτυχίες της στο WRC. Έτσι μετά το Yaris έκδοση GR θα αποκτήσει και η Corolla. Όχι άμεσα αλλά κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο 2022, ενώ ακολουθώντας τη λογική του αντίστοιχου super mini κάθε άλλο παρά θα κρύβει οπτικά το σπορ προσανατολισμό της.

Η λογική λέει πως θα έχει τουλάχιστον διαφοροποιημένους, πιο επιθετικούς προφυλακτήρες και αεροδυναμικά βοηθήματα εμπρός και πίσω, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και τα πιο φουσκωμένα φτερά.

Κινητήρα της GR Corolla θα είναι ο turbo των 1.600 cc που θα κινεί και το GR Yaris και μέχρι στιγμής είναι το πιο ισχυρό τρικύλινδρο σύνολο παραγωγής στον κόσμο. Το πιθανότερο είναι στην κορυφαία Corolla να μην αποδίδει 268 PS όπως στην ιαπωνική εκδοχή του GR Yaris, αλλά να περιοριστεί στα 250.

Αυτό οφείλεται στο ότι οι μηχανικοί των Ιαπώνων θέλουν να διατηρήσουν τον καθημερινό χαρακτήρα και να μην παρουσιάσουν ένα extreme hot hatch. Ο στόχος τους δηλαδή για την GR Corolla είναι να ανταγωνίζεται μοντέλα σαν τα Ford Focus ST και Hyundai i30N και όχι σαν το Honda Type R ή το Renault Megane R.S. Trophy.