Με 2.000 δολάρια το Tesla Model 3 γίνεται ακόμα πιο γρήγορο


Με μια αναβάθμιση του λογισμικού το Model 3 χρειάζεται μισό δευτερόλεπτο λιγότερο για το 0-60 mph.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/12/2019

Οι αναβαθμίσεις του λογισμικού των αυτοκινήτων over the air (OTA), με ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο δηλαδή και χωρίς να υπάρχει ανάγκη να επισκεφθεί κανείς το συνεργείο είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Την οποία χρησιμοποιούν ήδη πολλοί κατασκευαστές, ενώ είναι βέβαιο πως στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Μια από τις πρώτες εταιρείες που χρησιμοποίησαν OTA είναι η Tesla. Που πριν από έναν περίπου μήνα παρείχε μια τέτοια αναβάθμιση για το μικρότερο μοντέλο της, το Model 3. Η εφαρμογή της είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσή τους κατά 5%, ενώ δεν υπήρχε καμία χρέωση.

Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα ακολούθησε μια ακόμα αναβάθμιση, αυτή τη φορά για την top έκδοση του Model 3, την Long Range με τους δύο ηλεκτροκινητήρες. Η αναβάθμιση αυτή που ονομάζεται Acceleration Boost μειώνει το χρόνο που χρειάζεται το ηλεκτρικό σεντάν για να επιταχύνει από στάση έως τα 60 mph από τα 4,4 στα 3,9 sec. Μια μείωση δηλαδή μισού δευτερολέπτου, η οποία είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Το μυστικό εδώ είναι πως το Acceleration Boost δεν προσφέρεται δωρεάν. Αντίθετα κοστίζει και μάλιστα ακριβά, μιας και η Tesla τη χρεώνει 2.000 δολάρια. Παράλληλα η αμερικανική εταιρεία αναβάθμισε και το app της, όπου μπορεί κανείς να δει ποιες αναβαθμίσεις είναι διαθέσιμες και ποιες έχει ήδη αγοράσει. Το βέβαιο είναι πως η Tesla έχει στη διάθεσή της ακόμα έναν τρόπο για να αυξήσει τα έσοδά της.