Με 350 ίππους το MINI John Cooper Works GP της Manhart


Λίγο ψηλότερα υπόσχεται να μας φτάσει το MINI John Cooper Works GP της Manhart φτάνοντας τους 350 ίππους και τα 530 Nm ροπής.

  • 24/7/2020

O τίτλος του ταχύτερου MINI παραγωγής ανήκει αδιαμφισβήτητα στο νέο GP, το οποίο αποδίδει 306 ίππους και 450 Nm ροπής, φτάνοντας την τελική ταχύτητα των 265 χλμ./ώρα.

Για τον βελτιωτικό οίκο, βέβαια, Manhart οι παραπάνω επιδόσεις δεν ήταν αρκετές, έτσι αποφάσισε να προχωρήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών του εκρηκτικού MINI.

Oι παρεμβάσεις ξεκινούν από τον κινητήρα και τα περιφερειακά του μέρη. Με την τοποθέτηση μιας νέας ηλεκτρονικής μονάδας διαχείρισης, ενός intercooler της Airtec, την αντικατάσταση του φίλτρου αέρα και του συστήματος εξαγωγής καυσαερίων, η Manhart αύξησε την απόδοση του δίλιτρου μοτέρ στους 350 ίππους και τα 530 Nm ροπής.

Σε ό,τι αφορά στην ανάρτηση, η απόσταση από το έδαφος μειώθηκε κατά 20 χιλιοστά στον μπροστινό άξονα και κατά 15 χιλιοστά στον πίσω.

Οι βαμμένες σε χρυσό χρώμα λεπτομέρειες αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται για την εργοστασιακή εκδοχή του αυτοκινήτου, ενώ η πιο παρατηρητικοί ίσως να εντοπίσουν και τα διακριτικά της έκδοσης (F350) στα αεροδυναμικά βοηθήματα των μπροστινών φτερών.

Αυτό που δεν ανακοινώνεται από την Manhart είναι οι επιδόσεις ενός αυτοκινήτου που δεν αποκλείεται να σπάσει το φράγμα των πέντε δευτερολέπτων στη διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ.