Με 500 km/h τελική ταχύτητα, αυτό είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο (video)


Το Ford GT δεύτερης γενιάς, με ισχύ περίπου 2.700 PS, «πέταξε» στον διάδρομο του Διαστημικού Κέντρου Kennedy στη Florida.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: Instagram Johnny Bohmer Proving Grounds
  • 16/12/2022

Ο τίτλος του ταχύτερου αυτοκινήτου αποτελεί πόλο έλξης για αρκετούς, οι οποίοι ονειρεύονται να γράψουν το όνομά τους στις σελίδες του βιβλίου Guiness. Για τον Johhny Bohmer, με το Ford GT 2006 δεύτερης γενιάς, αυτό μοιάζει να αποτελεί «παιχνιδάκι».

Έχοντας ήδη το σχετικό ρεκόρ για αυτοκίνητο που μπορεί να κυκλοφορεί νομίμως σε δρόμο, από το 2012 με τελική ταχύτητα 454,2 km/h στο standing mile (παρόμοιο με το δικό μας 1.600άρι), επανέλαβε πριν από λίγες μέρες τη διαδικασία, με στόχο να ξεπεράσει τα 300 mph (482,8 km/h).

Με την υποστήριξη της Johnny Bohmer Proving Grounds, μιας εταιρείας διεξαγωγής αγώνων που χρησιμοποιεί την εγκατάσταση εκτόξευσης και προσγείωσης στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy στη Florida, κατάφερε να πετύχει τελική ταχύτητα 500,1 km/h (310 mph).

Η προσπάθεια έγινε στις 9 Δεκεμβρίου και ήταν απόλυτα επιτυχής, έστω και αν στο τέλος, στη διαδικασία του φρεναρίσματος, δεν κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο πριν το τέλος του διαδρόμου, παρά τη συνδρομή του αλεξίπτωτου που άνοιξε στο πίσω μέρος.

Φυσικά, το συγκεκριμένο Ford GT, που έχει το όνομα «BADD GT» και αποκτήθηκε ολοκαίνουριο το 2006, έχει αρκετές τροποποιήσεις και αποδίδει, με τη χρήση twin turbo, περίπου 2.700 PS. Ωστόσο, είναι καθόλα νόμιμο να κυκλοφορεί στους δρόμους, διαθέτει A/C, κάθισμα συνοδηγού, ηλεκτρικά παράθυρα, στερεοφωνικό, φλας κλπ και συχνά ο Bohmer το χρησιμοποιεί στη νότια Florida για να πάει τα παιδιά του στο σχολείο αλλά και για δικές του μετακινήσεις.

Απολαύστε την προσπάθειά του, όπως δημοσιεύτηκε στο κανάλι Johnny Bohmer Proving Grounds του YouTube: